Archívum - Hírek

A Szolnoki Olaj KK nyerte meg az EuroChallenge Final Four rendezésének a jogát

2012. 03. 26.

A FIBA Europe bejelentette hétfőn, hogy a Szolnoki Olaj KK lesz a házigazdája az EuroChallenge 2012 Final Four-nak Debrecenben.
     A döntő április 27-től 29-ig kerül megrendezésre a Főnix Csarnokban, amely a második legnagyobb többfunkciós fedett aréna Magyarországon, és 8500 fős befogadóképességgel bír. A Főnix Csarnok 2002-ben nyitotta meg a kapuit és még ebben az évben házigazdája volt a Tornász Világbajnokságnak. Debrecen az ország második legnagyobb városa Budapest után és rendszeresen ad otthont neves sporteseményeknek. Csak néhány héttel az EuroChallenge Final Four után a város biztosítja majd a helyszínt a 2012-es Úszó Európa Bajnokságnak.

     - Ez csupán a második alkalom, hogy Magyarország ad otthont, férfi európai kupasorozat döntőjének. Először 1986-ban Budapesten rendeztek döntőt. - mondta a FIBA Europe elnöke Olafur Rafnsson.

     - Biztos vagyok benne, hogy az EuroChallenge Final Four magyarországi rendezése hozzájárul a magyar kosárlabda folyamatos fejlődéséhez, és az minden kedves vendégünknek nagymértékű szórakozást nyújt. - tette hozzá Rafnsson úr.

     - Sosem tapasztaltunk ekkora érdeklődést a résztvevő csapatok részéről az EuroChallenge megrendezése iránt, mint ebben az évben - jelentette ki a FIBA EuroChallenge főtitkára, Nar Zanolin.

     - A hozzáállás és az eltökéltség, amelyet a magyar szervezők mutattak, illetve az eseménynek helyt adó város jó infrastruktúrája együttesen, ideális választássá tette Magyarországot. - összegezte Zanolin úr.

     Úgy tűnik, a Szolnoki Olaj szeretné megjutalmazni a helyi fanatikusokat egy a magyar kosárlabda története során még nem látott EuroChallenge címmel. A török Besiktas Milangaz ellen fognak küzdeni az Elan Chalon (francia) és Triumph Lyubertsy (orosz) páros mellett a döntőbe jutásért, és a hőn áhított EuroChallenge címért.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.