Archívum - Hírek

Előbb a rangadókra fókuszál az Olaj

2012. 03. 28.

Zsúfolt lesz az április a Szolnoki Olaj KK számára, hiszen a hó elején a Magyar Kupa-döntőben, majd a hónap végén az EuroChallenge fináléjában lesz érdekelt a csapat.
     Az EuroChallenge rendezésről annyit, hogy Magyarország eddig kétszer adhatott otthont kosárlabda nemzetközi kupafinálénak: először Budapesten rendezték a férfi BEK-döntőt, majd Pécs volt a házigazdája a női Euroliga Final Four eseményének. És most itt a harmadik lehetőség...

     - Óriási sportdiplomáciai sikerként könyvelem el az európai kosárlabda-szövetség döntését - vélekedik Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke, Szolnok polgármestere. - Ez az egész magyar kosárlabda-társadalom elismerése. Három ágon kellett nagyot produkálnunk: egyrészt az Olaj szenzációs menetelésének, a tulajdonosi kör áldozatos munkájának, remek pályázatának, valamint a magyar szövetség lobbitevékenységének, a Board-ban helyet foglaló Bodrogváry Ivánnak köszönhető a FIBA Europe döntése.

     Azt tudni kell, hogy az európai szövetség a közelmúltban megismerhetett már egy magyar pályázatot, amit a 2015-ös női Eb megrendezésére nyújtott be az MKOSZ.

     - Biztos vagyok benne, hogy a 2015-ös női Európa-bajnokság rendezésére benyújtott pályázatunk sokat nyomott a latban - folytatta Szalay Ferenc -, hiszen általa a nemzetközi szövetség már megismerhette nagy vonalakban lehetőségeinket. Ráadásul látni kell, ahogy a nemzetközi labdarúgó-szövetségnél, úgy a kosarasoknál is az a trend, hogy a feltörekvő „kis” országokat támogatják kiemelkedő események megrendezésének lehetőségével. Márpedig a törökök és a franciák a közelmúltban voltak és lesznek is házigazdái a különböző szintű nemzetközi tornáknak.

     Nyilván óriási fegyverténynek számít, hogy a szolnoki játékosok kiharcolták a négyes döntőbe jutást. Arról nem beszélve, hogy hazai környezetben, minden bizonnyal telt ház, több mint hatezer drukker előtt kosárlabdázhatnak majd két napon át. Közülük Trepák Zoltán valóságos kupaspecialista: a válogatott center nem kevesebb, mint öt Magyar Kupa négyes döntőben vett részt, az Olaj, a Kaposvár és a ZTE színeiben. Ebből négy alkalommal kupagyőztes együttes tagja volt. Érdekesség, hogy ötből csak egyszer nem nyert a Trepák Zoltán alkotta társaság, méghozzá 2003-ban, mikor negyedik lett az Olaj a debreceni Final Fourban, melynek épp a Főnix Csarnok adott otthont.

     - Ha emlékezetem nem csal, háromszor léptem pályára a Főnix Csarnokban - kezdte a játékos. - Közöttünk egyébként is Fodor Marci a Főnix-specialista, mert évekkel ezelőtt még a Debreceni Vadkakasok színeiben egy bajnoki és ULEB-kupa-szezont játszott végig a létesítményben. Biztos vagyok benne, hogy nagy közönség előtt fogunk pályára lépni, közöttük hatodik emberünk, az Olaj-tábor is ott lesz a lelátón. Azt gondolom, hogy ezt a lehetőséget csapatunk vívta ki, ám a döntőt a klub menedzsmentje hozta Debrecenbe.

     Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója már jó néhány alkalommal irányította az Olaj csapatát a debreceni Főnix Csarnokban. Az EuroChallenge Kupa négyes döntője azonban egy újabb nagy kihívás a csapat és a szakember számára egyaránt.

     - Annak idején, 1986-ban a Budapest Sportcsarnokban élőben láttam a BEK-döntőt, azóta nem rendeztek hazánkban ekkora volumenű klubtornát - mondta Pór Péter. - Nagy dolog, hogy ennek mi is részesei lehetünk. Természetesen nem elégszünk meg a döntőbe jutással, minél jobban szeretnénk szerepelni a Final Fourban. Ám azt is szeretnénk hangsúlyozni, hogy előbb az előttünk álló három bajnoki rangadóra, majd a húsvéti Magyar Kupa-döntőre és a bajnoki rájátszásra szeretnénk fókuszálni. Közöttük a legelső feladat a ma esti, Atomerőmű SE elleni, idegenbeli fellépés lesz. Az ASE legutóbbi hat meccsét megnyerte, és nem tett le arról, hogy a négybe verekedje magát. Úgyhogy vérbeli rangadóra számítunk az atomvárosban.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.