Archívum - Hírek

Az egységben az erő az Olajnál

2012. 04. 11.

A Szolnoki Olaj KK miután húsvéthétfőn 85-75-re verte az Atomerőmű SE csapatát megnyerte az 55. Magyar Kupát. A piros-feketék egyben megvédték tavalyi címüket, s nem mellesleg negyedik alkalommal hódították el a díszes serleget.
     Leírni könnyű, hogy kupagyőztes a szolnoki legénység, de megszerzéséért nagyot küzdöttek a fiúk, akik a négyes döntőben előbb a Körmendet, majd az Atomerőmű csapatát gyűrték le, egyaránt nagy csatában.

     A Final Four második napján Faidt Mihállyal futottunk össze, aki a játékvezetőket ellenőrizte mindkét mérkőzésen. – Nyilván nem szurkolhatok egyik csapatnak sem, nekem a bíráskodást kell figyelnem – mondta az egykori kiváló játékvezető. – Azt azonban elmondhatom, hogy nincsenek rossz élményeim a Szolnokkal kapcsolatosan, hiszen1991-ben én vezettem az Olajbányász-ZTE bajnoki döntő első tiszaligeti, illetve negyedik zalaegerszegi meccsét is. Számtalan találkozón működtem a Tiszaligetben, ahol nem voltak problémáim. A pályafutásom alatt megismert egyik legérdekesebb játékos, Andrej Tyubin épp szolnoki színekben szerepelt. Az orosz kosaras soha nem reklamált, és nem is gesztikulált, a számára negatív vagy pozitív döntéseket egyaránt faarccal, szemrebbenés nélkül vette tudomásul. Az más kérdés, hogy a magyar bajnokság egyik legkiválóbb játékosa volt játékvezetői pályafutásom során.

     A fináléban két olyan csapat találkozott, melyek már játszottak egymással kupadöntőt, méghozzá 2002 tavaszán, ugyancsak a Tiszaligetben, akkor az Olaj 91-82-re nyert. Érdekesség, hogy akkor Trepák Zoltán szintén a szolnokiak között szerepelt, míg mostani csapattársa, Fodor Márton azon az összecsapáson az atomvárosiakat erősítette.

     Mint ahogy várható volt az Atomerőmű SE nem adta olcsón a bőrét. A piros-kékek, akik tavaly decemberben 28 ponttal nyertek bajnoki derbin a Tiszaligetben, különösen az első félidőben remekeltek, ami 43-43-ra végződött. Feltűnő volt, hogy a mieink irányítója, Trotter Obie 22 pontot szórt az első húsz percben. A fordulás után Mills és Gay tripláival és Báder mesteri centermunkáinak köszönhetően 67-52-re lépett meg az Olaj a vetélytársától. A szívós paksiak azonban innen is felálltak, sőt három pont távolságra is felzárkóztak, a hajrát azonban jobban bírta az Olaj.

     Aki nem tudná az idei évad 50. tétmeccsét játszotta a Szolnok, ami kupagyőzelmet ért számára. Volt is nagy ünneplés, az eredményhirdetés valódi fiesztába torkollott. Az Atom edzője, a spanyolos Fiestához szokott Enrique Gutiérrez bánatosan járt-kelt az öltözőfolyóson. - Az Olaj volt a jobb csapat, de nem mindig a jobbik győz – mondta a szakember. - Most nyerhettünk volna , csak valamiért nem hagyták. Sajnálom az utolsó két percet, mikor fura ítéleteket kaptunk.

     Míg Gutiérrez edző háborgott, addig a küzdőtéren ünnepelt a szolnoki csapat, mesterük Pór Péter pedig mindkét kosarat megszabadította a hálótól. - Igazi relikvia számomra a győztes kosárháló - magyarázta az Olaj saját nevelésű mestere. - Nagyon boldogok vagyunk , hogy megvédtük címünket. Mindkét mérkőzésen a második félidőben dőlt el az ütközet, mindez köszönhető a nemzetközi rutinunknak. A másik három csapat is nyerhetett volna, de ezen a két napon mi voltunk a legjobbak. Jó volt a szervezés és a hangulat, ami kupagyőzelemmel párosult.

     Az Olaj-tábor egyik kedvencét, Horváth Ákost alig tudtuk kiszabadítani az ünneplők gyűrűjéből. - Nekem ez a második kupagyőzelmem, az elsőt tavaly szintén szolnoki színekben szereztem - kezdte Ákos. - Előző csapatommal sajnos nem tudtunk nyerni, tavaly óta azonban elindult egy jó széria, melynek ez lett a folytatása. Azt gondolom, hogy egységben az erő a mai együttesünknél. Mikor nem csak jól, hanem önzetlenül is játszunk, akkor kevés csapat tud bennünket legyőzni. A Magyar Kupán túl vagyunk, "most már csak" a bajnokságra és az EuroChallenge kupára kell koncentrálnunk.

Szolnoki játékosok az All-Star csapatban
     A szakemberek szavazata alapján a Final Four végén kihirdették a torna legjobb ötösét, az All-Star csapatot. A negyedik Albacompból Muhammed El-Amin, a harmadik Körmendből Németh István, az ezüstérmes Atomerűmű SE soraiból Vojvoda Dávid, míg a címvédő Olajból Trotter Obie és Báder Márton kapott helyett a szuperötösben.

A Final Four MVP-jének, vagyis legértékesebb játékosának Trotter Obie bizonyult.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.