Archívum - Hírek

Kecskeméten folytatják

2012. 04. 17.

A számok nyelvén: a három győzelemig tartó negyeddöntők második mérkőzéseit rendezik ma este.
     A kedvezményezett, otthonukban játszó együttesek nyerték meg a páros csaták első felvonását. A négyből kettő meccs sima, volt, míg a további két összecsapáson némi szerencse is kellett a pályaválasztó csapatok győzelméhez.

Sopron - Falco KC, az állás: 0-1
Az első meccs végeredménye: 82-84
     Óriási lehetőséget szalasztott el a hűség városának csapata az alapszakaszgyőztes szombathelyi Falco csarnokában. Meszlényi Róbert csapata a szünet után végig vezetett, három perccel a lefújás előtt 71-80-at mutatott a Savaria Aréna eredményjelzője. Kálmán Lászlóék azonban a végjátékban kiegyenlítették hátrányukat, és Will Tamás duplájával az utolsó másodpercben megnyerték a mérkőzést. A Sopronból négy, míg a Falcóból két ember pontozódott ki. Még egy érdekesség: a Falco 42, a vendégcsapat pedig 27 büntetőt dobhatott a mérkőzésen. Szintén nagy csatára lehet számítani a pályán és a nézőtéren egyaránt, mert a két szurkolótábor nem kedveli egymást.

Atomerőmű SE - Körmend, az állás: 0-1
Az első meccs végeredménye: 101-105
     Hosszabbításban dőlt el a Rába-parti csata sorsa a hazaiak javára. Érdekesség, hogy a mérkőzésen a video bíró is szerepet kapott. Vita volt ugyanis, hogy a körmendi center, Townes zsákolása az első félidő végén a dudaszó előtt vagy utána történt-e. Lényeg a lényegben, hogy a bírótrió az ellenőrrel karöltve, a látottak lapján úgy döntött, hogy időn túl esett a gól. A hazaiak vagy bírók szerencséjére a hazaiak behúzták a meccset, így az atomvárosiak várhatják hátrányból a folytatást.

Pécsi VSK - Albacomp, az állás: 0-1
Az első meccs végeredménye: 58-90
     A negyeddöntő legsimább meccsét vívták a felek. A fehérváriak már az első félidőben 15 ponttal megléptek megszeppent vetélytársuktól. A folytatás már csak formaság volt. Ha már formánál tartunk, a pécsieknek nagy formajavulásra van szükségük, ha meg akarják szorongatni az Albát.

Kecskemét - Olaj KK, az állás: 0-1
Az első meccs végeredménye: 55-72
     Az első félidő hajrájáig nem volt sima a szomszédvárak csatája. Az utolsó másfél percben 29-31 után azonban az Olaj repesztett egy 11-3-as etapot. Majd a nagyszünetet követően már 15-20 pont között ingadozott a piros-feketék előnye, akik bizakodhatnak a mai folytatás előtt. Ebben egyetértett velünk Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Ott kell folytatnunk, ahol vasárnap este a második félidőben abbahagytuk - kezdte a szakember. - Nyernünk kell, ugyebár nem mindegy, hogy 1-1 vagy 2-0 az állás a pénteki etap előtt. Nagy változás már nem várható egyik csapat háza táján sem, győzni megyünk a hírös városba.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.