Archívum - Hírek

Elődöntős az Olaj

2012. 04. 20.

Szolnoki Olaj KK - Kecskeméti KSE 66-64 (14-14, 19-16, 25-13, 8-21)
NB I. "A", Play-Off, Negyeddöntő - 3. mérkőzés

Szolnok, 1080 néző. V: Pálla, Forrai, Jurák.
OLAJ KK: TROTTER 16/12, Mills 7/3, HORVÁTH Á. 14/9, NIKOLOV 15/3, Báder 2.
Csere: Fodor M. 3, Trepák, Soós, Gay 6/3, Grebenár 3. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
KECSKEMÉT: WITTMANN 19/9, Mészáros M. 2, Dénes G. 9/6, Hegedűs G. 4, Bencze Z. 2.
Csere: CSORVÁSI M. 12, PONGÓ MARTIN 10, Papp I. 2, Pongó Máté 4. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 7–4, 8. p.: 14–11, 14. p.: 18–18, 18. p.: 27–30, 24. p.: 45–33, 28. p.: 57–41, 34. p.: 58–52, 38. p.: 63–59, 40. p.: 63–64.
Kiállítva: Báder (17. p.) lökésért.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Szolnok javára.

     Színtiszta magyar csapattal érkezett a Kecskemét, hiszen mindkét légiósuk, Marko Djeraszimovics és Bryqubs Perine sérülés miatt nem álhatott csapata rendelkezésére. A közönség biztos volt benne, hogy az Olaj a felek harmadik meccsén behúzza a győzelmet, és ezzel megnyeri a párharcot, talán ezért a szokottnál kevesebben voltak a lelátón.

     Csendesen csordogált a mérkőzés az elején, a Kecskemét 14-14-nél érte utol az ismét takaréklángon égő hazaiakat a második negyed elején, mikor Pongó Martin duplájával először vezettek a vendégek. Pór Péter időt kért, és gyorsabb és agresszívebb játékra ösztökélte fiait. A folytatásban valamit gyorsított a tempón az Olaj, aztán robbant a bomba, mikor Báder és Csorvási összeakaszkodott, Pálla játékvezető pedig a szolnoki center lökését ütésnek látta, így kiállította a játékost. Abban a pillanatban felforrósodott a hangulat a nézőtéren, a szurkolótábor a bírótrió mindegyik ítéletét tévesnek vélte. Szerencsére a szolnoki csapat a játékkal törődött, és Trotter tripláival 33-30-cal zárta az első félidőt.

     A folytatás újabb Trotter-hárompontossal indult, majd fergeteges sikert aratott Nikolov két megmozdulása, aki előbb a levegőben szerelte Wittmannt, majd Mészárossal a nyakában is dobott egy duplát. Ebben az időszakban jól játszott az Olaj és úgy tűnt, hogy simán állva hagyja vetélytársát, hiszen már 17 ponttal is vezetett a harmadik harmad végén. A lelkesen és olykor jól játszó vendégek azonban visszajöttek a meccsbe. Innentől ismét forró lett a hangulat, előbb Gay, majd Csorvási vétett sportszerűtlen hibát. A hazaiak alig dobtak pontot, ellenben a vendégeknek szinte minden sikerült, és Wittmann triplájával egyenlítettek, majd Pongó Martin góljával a vezetést is átvették. Sőt a végjátékban úgy tűnt, hogy nyerhet a Kecskemét, hiszen 63-64-es állásnál Wittmann két büntetőhöz jutott, ám a jól játszó irányító mindkettőt elhibázta, míg a másik oldalon Nikolov a sarokból bevágott egy triplát. A hátralévő két másodperccel már semmit sem tudtak kezdeni vendégek.

     A szolnoki csapat tehát megnyerte a párharcot, és majd az EuroChallenge döntőjét követően az Albacomppal találkozik a fináléba jutásért.

Pór Péter: - A legfontosabb az volt, hogy a mai nap lezárjuk a párharcot. Nem koncentráltunk eléggé a lelkesen és agresszíven játszó kecskeméti fiatalok ellen.

Sztojan Ivkovics: - Ria, ria, Hungária! Ez a párharc is megmutatta, hogy van értelme a fiatalokkal dolgozni, és nagyon jó dolog, hogy a TAO-t az utánpótlás-nevelésre is fel lehet használni.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.