Archívum - Hírek

Ma este feldobják a kosárlabdát

2012. 04. 27.

Ma este megkezdődnek az EuroChallenge négyes döntőjének küzdelmei a debreceni Főnix Csarnokban.
     Az Olaj már hétfőn két edzést is tartott a Főnix Csarnokban, sőt szerda óta már a cívis városban él és mozog a szolnoki legénység.

     Báder Mártontól a hangulatról érdeklődtünk. – Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy tagjai lehetünk a Final Four mezőnyének – kezdte a csapatkapitány. – Nyilván mi is sokat tettünk azért, hogy eljutottunk idáig. A csapategységnek és némi szerencsének köszönhetjük sikereinket. Nem akarunk megállni, de a realitást is figyelembe kell venni, hogy nagyon erős csapatokkal fogunk találkozni az elkövetkező napokban. Akárcsak az eddigi mérkőzéseken, ezután is mindent meg fogunk tenni a jó szereplés érdekében.

     Nem kevesebb, mint öt napot tölt el az együttes Debrecenben. Vajon, hogyan kapcsolódnak ki a játékosok az edzések és a meccsek között?

     - Arra nem sok időnk lesz, hiszen péntekig napi edzés szerepel a programban, közben megbeszélés és videózás lesz. Séta, olvasás és a kártyacsata mellé más már nem nagyon fér, hiszen pihenni is kell. Szerencsére én a meccsek előtt is jól alszom, utána már nem annyira, hiszen még sokáig dolgozik bennem az adrenalin, de ezzel társaim is így vannak.

     Az Olaj ügyvezető elnöke, Tóth Zoltán, reggeltől estig úton van, a Budapest-Szolnok-Debrecen útvonalon ingázik. - Naponta szembesülünk a problémákkal - kezdte Tóth Zoltán - most a játéktérrel vannak gondok, reméljük, a rajtra helyreáll a rend. Legfontosabb azonban az, hogy itt vagyunk, bejutottunk a legjobb négybe. Megérkeztek a küldöttségek, köztük a FIBA elöljárói is. Mintegy 1500-1700 jegy vár még gazdára, remélhetőleg megtelik a Főnix Csarok.

     Az ügyvezető hozzátette: a nemzetközi szereplés komoly veszteségeket termel, ám a végén a nemzetközi szövetség várhatóan visszaoszt pénzeket a csapatoknak.

     A csapat hatodik embere, a szurkolótábor is javában készül a jeles eseményre.

     - Az egyik palánk mögött lesz a helyünk a Főnixben - újságolta Barcsik Tamás, az Olaj csapatának egyik főszurkolója. - Készülünk, de még nem vagyunk tisztában, mit lehet bevinni a csarnokba, gondolok zászlókra és drapériára. Hangerőben viszont nem lesz hiány, aki él és mozog, szurkolni fog. Képzeljék csak, az egyik barátunk, aki külföldön dolgozik, évek óta nem járt itthon, most azonban a fantasztikusnak ígérkező Final Four kedvéért itt lesz velünk.

Egykori Olaj-játékos lesz a kommentátor

     Az MTI információi szerint a m2 pénteken 17:50 órától élőben adja az Olaj-Besiktas elődöntőt, a mérkőzés kommentátora Knézy Jenő lesz, aki a kilencvenes évek közepén az Olajbányász színeiben szerepelt. Ha a magyar csapat bejut a fináléba, akkor a következő élő közvetítés vasárnap 20:25-től lesz látható, ha pedig a Szolnok a harmadik helyért játszhat, akkor a bronzmérkőzést közvetíti élőben az m2 vasárnap 17:50-től.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.