Archívum - Hírek

Az orosz Triumf Ljuberci lesz az Olaj ellenfele az EuroChallenge négyes döntő bronzmeccsén

2012. 04. 28.

Elan Chalon (francia) - Triumf Ljuberci (orosz) 84-69 (20-17, 29-16, 15-19, 20-17)
EuroChallenge, Final Four - Elődöntő

Debrecen, Főnix Csarnok, 2000 néző. Vezette: Javor (szlovén), Dragojevic (montenegrói), Halliko (észt)
CHALON: Tchicamboud 7/3, Delaney 9, SCHILB 29/15, AMINU 14, Evtimov.
Csere: Lang 5/3, Jean-Baptiste Adolphe 4, LAUVERGNE 12/3, Smith 4, Aboudou. Edző:Gregor Beugnot.
LJUBERCI: McKee 5/3, Andrejev, Karasev 9/3, JEFFERSON 26, LANDRY 14/6.
Csere: Kuzjakin 9, Kulagin 6, Valijev. Edző: Vaszilij Karasev.
Az eredmény alakulása: 6. p.: 12-13. 8. p.: 18-13. 13. p.: 26-17. 20. p.: 46-30. 23. p.: 49-37. 28. p.: 56-47. 35. p.: 68-62. 39. p.: 72-67. 39. p.: 81-69.
Kipontozódott: Jean-Baptiste Adolphe (36. p.), Delaney (37. p.)

     Még ma is előttem van a kép, mikor 1989 március közepén nyolc, szurkolókkal teli csuklós busz haladt Kecskemét irányába. Élet-halál meccset játszott akkor az Olajbányász csapata a hírős városban. A tét az "A" csoportba jutás volt, melyre már évek óta vágyott a klub, és szurkolótábora. Szerencsére sikerült a győzelem, azóta is felsőház egyik meghatározó csapata a ma már a bányász nélküli Olaj.

     A klub végigjárta a szamárlétrát, előbb küzdött a bennmaradásért, majd robbanásszerűen nyert egy bajnoki címet. Kupaezüstök után végre kijárt a győzelem. Majd a dupla-dupla sem volt ritka, öt éve és tavaly tavasszal a kupasiker mellé a bajnoki címet is begyűjtötték a piros-feketék. Az elmúlt év őszén még azért drukkoltunk, hogy Báder Marciék éljék túl az EuroChallenge Kupa selejtezőjét.

     Tegnap már a döntőbe jutásért játszott a csapat a török Besiktas ellen. Legyen bármi is az eredmény, álljon az együttes bárhol a vasárnap esti eredményhirdetésen, ezt a sikert senki el nem veheti el a fiúktól, de tőlünk szolnokiaktól, és a csapattal szimpatizálóktól sem.

     Mindezeket azért írtam le, mert tegnap kora délután csaknem ezer emberrel a fedélzetén elindult a fellobogózott vonat. A szerelvény most is az Olaj-szurkolókat repítette, ezúttal azonban egy más dimenzióba, nem Kecskemétre, hanem Debrecenbe.

Gregor Beugnot: - Az első két negyedben jól védekeztünk, a második félidőben viszont már sok faultot ütöttünk, szerencsére az utolsó két percben a magunk javára tudtuk fordítani a meccset. Elég erőltetett menetben vagyunk, hiszen kedden még a Francia Kupában játszottunk elődöntőt, most pedig már itt vagyunk az EuroChallenge Final Fourjában, amit természetesen meg is szeretnénk nyerni. Biztos vagyok benne, hogy kemény meccs lesz a Besiktas elleni döntő, de remélem, hogy boldogan jövünk majd le a pályáról. Szeretnénk sikeresek lenni mind az EuroChallenge-ben, mind pedig a Francia Kupában.

Vaszilij Karaszev: - Sok fiatal játékos van a keretünkben, rajtuk nagyon nagy volt a nyomás. Ezt látom a fő oknak, hogy kikaptunk. Gratulálok a Chalonnak.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.