Archívum - Hírek

Ez a négyes döntő csak jót tehet a magyar kosárlabdának, a szolnoki klubnak

2012. 04. 28.

Hriszto Nikolov: - Nagyon közel voltunk a török együtteshez, aki tájékozott a kosárlabda világában, tudja, hogy a Besiktas tizenötmillió eurós csapat, nagy nevek alkotják, Európa egyik legjobb bajnokságában szerepel, mindenben előttünk jár. A Besiktas erőre építő kosárlabdát játszik, nagy fizikai fölényben volt velünk szemben. Negyven percig bírtuk erővel, álltuk a harcot, az ő szintjükön voltunk, nem kell szégyenkeznünk. A döntő különbséget a lepattanók megszerzése jelentette, ennek köszönhették, hogy minimális különbséggel nyertek. A végjátékban apró hibákat csináltunk, amit egy ilyen szintű együttes azonnal megbüntet. Ez a négyes döntő csak jót tehet a magyar kosárlabdának, a szolnoki klubnak.

Obie Trotter: - Bevallom, elkeseredtem, nagyon nagy esélyt engedtünk ki a kezünkből. Leginkább fizikailag vett igénybe minket a csata, el is fáradtunk a végére. A döntő különbség az volt, hogy túl sok lehetőséget adtunk a Besiktas centereinek a palánk alatt, a támadólepattanók megszerzéséből rengeteg pontot dobtak. Carlos Arroyo ellen nagy élmény volt játszani, hihetetlenül gyors, nagyszerű kosaras. Nem véletlen, hogy annyi évet töltött az NBA-ben.

Carlos Arroyo: - Tudtuk, nagyon kemény mérkőzés elé nézünk, de hogy a vártnál is nehezebben alakult, annak a mi gyenge dobóteljesítményünk volt az oka. Ez a hibák meccse volt, én sem játszottam valami jól, amit nagyon sajnálok. Fizikailag is nagy kihívást jelentett a kemény csata, de nem fáradtam el, szerencsére teljesen felépültem a sérülésemből, úgyhogy fitt vagyok. Meg akarjuk nyerni a kupát, ez lesz a Besiktas első európai kupadöntője, óriási lehetőség előtt állunk. Először vagyok Magyarországon, bár nem láttam sokat Debrecenből, mert jórészt a csarnokban és a hotelben tartózkodtunk, amit láttam, az nagyon tetszett. Tiszta, rendezett város, nagyon jól érzem itt magam.

Erson Dagli: - Nagyon nehéz mérkőzés volt, jóval nehezebb az előzetesen vártnál. Kemény fizikai kihívást jelentett a találkozó, amelyen a támadójátékunk elmaradt a megszokottól, viszont a palánk alatt eredményesen dolgoztunk. Az a lényeg, hogy nyertünk, s a kupáért játszhatunk vasárnap.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.