Archívum - Hírek

Nem sok hiányzott a csodához

2012. 04. 29.

Szolnoki Olaj KK - Triumph Ljuberci (orosz) 87-94 (27-21, 19-28, 20-12, 21-33)
EuroChallenge, Final Four - Harmadik helyért

Debrecen, Főnix Csarnok, 3500 néző. Vezette: Perez (spanyol), Trwicki (lengyel), Vovk (horvát).
OLAJ KK: TROTTER 33/15, MILLS 19/6, Horváth Á. 8/3, Nikolov, BÁDER 9.
Csere: Gay 11/9, Fodor 2, Grebenár 5, Soós. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
LJUBERCI: Mc Kee 2, Kulagin 5/3, KARESEV 25/9, JEFFERSON 37, Szolovev.
Csere: LANDRY 20/9, Valiev, Kuzjakin 5. Vezetőedző: Vaszilij Karasev.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 7-6, 8. p.:21-11, 14. p.: 33-31, 18. p.: 39-49, 26. p.: 55-56, 28. p.: 59-60, 34. p.: 75-72, 38. p.: 82-81.

     A Besiktas és a Chalon a kupagyőzelemért mérkőzött vasárnap este, ezt megelőzve a bronzéremert lépett pályára az Olaj a Ljubercivel szemben.

     Az Olaj-tábor fantasztikus biztatása közepette Trotter és Mills repítette előre a szárnyaló piros-feketéket az első percekben. Az orosz edző gyorsan időt kért, de nem sokra ment vele, mert Horváth triplája és Báder ziccere után már "tíz-tíz" skandálták a hazai hívek, 19-9. Sőt Gay távoli dobásai után úgy tűnt, hogy meglép az Olaj. Az oroszok azonban a mindössze 19 éves Karasev révén gyorsan a mieink nyomába eredtek, ráadásul az amerikai Jefferson is elkapta a fonalat a vendégoldalon. A nyitónegyedet Fodor remek betörése zárta, 27-21.

     A folytatásban megint Karasev és Jefferson villogott, az Olaj pedig megtorpant, most Pór Péter kérte ki idejét. Megint jött Jefferson - akinek az átlaga az orosz bajnokságban 20,8 pont - és termelte a pontokat a légiós. Két perccel a vége előtt már 39-49-re alakult az állás, szerencsére összekapta magát az Olaj, Trotter és Mills pontjaival egy 7-0-ás rohamot indított, így a félidő vége 46-49 lett.

     A fordulás után is ellenfele nyomába eredt az Olaj, előbb Mills triplát dobott, majd talán túl szigorúan sportszerűtlen hibát ítéltek ellene a bírók. A folytatásban Grebenár kétszer is jól lépett a palánk alá, de még mindig az oroszok vezettek, 59-60. Trotter triplájával, majd Mills duplájával újra vezetett a szolnoki csapat.

     A záró játékrész 66-61-es állásról indult, Horváth büntetőivel és Trotter újabb triplájával 79-74-re alakult az állás. Megint jött azonban Jefferson, sőt, a kanadai Landry is bedobott egy triplát, és máris a moszkvai alakulat vezetett két ponttal. A hajrában a mieink eladott labdáit az oroszok kíméletlenül megkontrázták, és hét ponttal megnyerték a bronzcsatát.

     Az Olaj mindent megtett a győzelemért, de az orosz csapat jól hajrázott és ez ellen a mieinknek nem volt ellenszerük. A szolnoki közönség azonban így is nagy ünneplésben részesítette a fennállása óta legjobb nemzetközi eredményét elért csapatot.

Pór Péter: - Nem sok hiányzott a csodához, de az utolsó negyed végén volt egy egyperces rövidzárlatunk, amelyen elúszott a mérkőzés. Gratulálok az oroszoknak, hatalmasat harcoltak. Úgy is meg lehet fogni ezt az eredményt, hogy a rajtnál senki nem számított arra, hogy a négybe kerülünk, vagyis ez egy hatalmas siker, más kérdés, hogy így most azért csalódottak vagyunk. Mindenkinek köszönjük a támogatást abban, hogy ezt az eredményt, a klub eddigi legnagyobb sikerét, ezt az élményt megélhettük.

Vaszilij Karaszov: - Örülök, hogy megszereztük a bronzérmet, nagy siker ez a klub számára. Az elődöntőben és a helyosztó első félidejében sajnos túl görcsösek és idegesek voltunk, aztán végül amikor megnyugodott az együttes, akkor remekül is kosarazott, végre a saját játékát játszotta és ezért nyert.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.