Archívum - Hírek

A döntőért csatáznak

2012. 05. 04.

Most már "csak" a bajnokságra kell koncentrálnia a címvédő Olajnak, amely ma este negyed hétkor játssza az elődöntő első felvonását az Albacomp székesfehérvári otthonában, ahol ott lesznek a Sport Klub Televízió kamerájai is.
     Mint ahogy azt az elmúlt negyed században megszokhattuk az elődöntők is az egyik fél harmadik győzelméig tartanak, és háromnaponta játszanak a csapatok. Vajon az érintett négy együttes közül melyik bírja jobban az erőltetett menetet?

     Az Albacomp és a Szolnok is három-három mérkőzésen kvalifikálta magát az elődöntőbe a Pécs, illetve a Kecskemét ellen. A két csapat az elmúlt húsz esztendőben rendre óriási meccseket vív egymással, gondoljunk csak a tavalyi bajnoki fináléra, mikor az Olaj 0-2-ről fordítva nyerte meg az aranyérmet, pedig a negyedik fehérvári találkozó előtt a pezsgőket is behűtötték a kék-fehér hívek.

     Azóta háromszor találkoztak a felek: az Olaj a Szuperkupa-döntőn, míg az Alba két bajnoki mérkőzésen tudott nyerni. Az egykoron Szolnokon nevelkedett, fehérvári bedobó Bódi Ferenc nem mert előre jósolni.

     - Az biztos, hogy ha jól játszunk. tudunk nyerni - mondta a játékos a klub honlapján. - Ezt ellenük eddig kétszer bizonyítottuk a szezonban. Egyébként is, a csapat a rangadók többségén megmutatta, hogy fel tud pörögni a kellő fordulatszámra. Megvertük oda-vissza a Szolnokot és a Körmendet is, akik bent vannak a legjobb négyben. A Falcótól ugyan kikaptunk kétszer, de olyan meccseken, amelyeken az utolsó pillanatig esélyünk volt nyerni is. Úgyhogy most sem kell félnünk, persze tudjuk, milyen erős az ellenfél.

     A szolnoki csapat a hónap elején megnyerte a Magyar Kupát, majd az elmúlt hétvégén sem okozott csalódást az EuroChallenge Kupa négyes döntőjében, ahol csak néhány ponttal maradt alul a nálánál fényévnyivel nagyobb költségvetéssel gazdálkodó, végső győztes török Besiktassal és a harmadik orosz Ljubercivel szemben. Mától azonban már az Albacomp ellen kell bizonyítaniuk.

     - Hétfőn pihentek a fiúk - közölte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Kedden egy, szerdán kettő, míg csütörtökön egy edzést tartottunk, de mellette videóztunk is. A két csapat jól ismeri egymást, nyilván nem lesz könnyű újat mutatni a másiknak. Számunkra az lehet a siker kulcsa, ha támadásaink után gyorsan vissza tudunk rendeződni, valamint minden egyes játékosunk a saját posztján odafigyel a lepattanókra.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.