Archívum - Hírek

Magabiztos szolnoki győzelem Szombathelyen

2012. 05. 18.

Falco KC - Szolnoki Olaj KK 65-78 (24-24, 18-23, 14-11, 9-20)
NB I. "A", Play-Off, Döntő - 1. mérkőzés

Szombathely, 2800 néző. Vezette: Földházi, Győrffy, Frányó.
FALCO: Simon L. 1, TIMBERLAKE 26, Will 7/3, Szabó Zs. 8/3, PANTELICS 12/6.
Csere: Kálmán 2, Harazin 8, Szanati 1, Jarosevits. Edző: Bencze Tamás.
OLAJ: TROTTER 22/12, MILLS 11/3, HORVÁTH Á. 18/12, Nikolov 8/3, BÁDER 16.
Csere: Gay 3/3, Trepák, Fodor M., Grebenár. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Az eredmény alakulása: 4. p: 6-11, 8. p.: 16-19, 14. p.: 27-36, 18. p.: 37-44, 24. p.: 44-53, 28. p.: 50-58, 34. p.: 59-71, 38. p.: 64-75.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Szolnok javára.

     Az első percekben látottak szerint a csütörtök esti edzésen jól belőtték magukat a szolnokiak a szombathelyi Aréna Savariában, mert Horváth és Trotter szórták a triplákat az elején. Persze hogy vezetett a szolnoki csapat hat-hét ponttal az első negyedben. A végén azonban Timberlake vezérletével felzárkózott a Falco és mivel a dudaszó pillanatában Pantelics elvállalt egy hármast, a hazaiak kiegyenlítették hátrányukat, 24-24.

     A továbbiakban Szanati büntetőivel először vezettek a szombathelyiek, 27-26. Megjött a hazai tábor hangja, de hamarosan le is csendesedtek, mert Gay, Mills és Báder is rendre betalált. Az Olaj jobban játszott, mint vetélytársa, ami nem csak a pontokban jelentkezett, hanem a lepattanókban is a vendégoldalon. Csak azért lett öt pont a szolnokiak előnye, mert Timberlake betörései rendre hazai pontokat eredményeztek a második negyedben.

     A nagyszünet után 42-47-es állásról folytatódott a döntő. Az Olaj megint elkapta a fonalat, és Trotter vezérletével gyártotta a pontokat: már 46-58 állt az eredményjelzőn. Úgy tűnt, hogy simán nyernek a vendégek, ekkor utoljára még összekapta magát a Falco, és a zárónegyed első percében ki is egyenlítette hátrányát.

     Mielőtt reménykedhetett volna a közel háromezres hazai publikum, Mills, Trotter, Horváth és Nikolov is eredményes tudott lenni és egy 13-0-ás rohammal állva hagyta az Olaj a házigazdát. Innentől már nem volt vita, a vendégcsapat magabiztosan tartotta előnyét és nyerte meg a döntő első találkozóját. A folytatás hétfőn este 18:15-kor a Tiszaligetben lesz.

Bencze Tamás: - Az elsődleges probléma az volt, hogy teret adtunk Horváth Ákosnak és Trotter Obie-nak, akik elkapták a ritmust, és zsinórban dobták a triplákat. Pedig megbeszéltük, hogyan fogjuk a jól dobó játékosokat, mégsem tudtuk megvalósítani. Utána csak szaladtunk az eredmény után. Olyan hibákat követtünk el, amelyek a Szolnok ellen, a bajnoki döntőben megengedhetetlenek. Ezeket a hibákat aztán már időnk sem volt kijavítani, s úgy érezem, a végén már erőnk sem. A Szolnok nagyon erős csapat, ha levédekeztük három játékosát, pontot dobott a negyedik...

Pór Péter: - Jó ritmusban sikerült kezdenünk, tiszta dobóhelyzeteket tudtunk kialakítani, és ültek is a tripláink. Elkaptuk a fonalat, de mutatja a Falco erejét, hogy vissza tudtak kapaszkodni. Azonban sikerült egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolnunk, s az agresszív védekezésünk volt a kulcsa, hogy hatvanöt ponton tudtuk tartani őket, ami Szombathelyen nagy szó. Ez a meccs csak arról döntött, hogy egy nullára vezetünk. A következő csata a legfontosabb, mert nem mindegy, hogy egy-eggyel vagy kettő-nullával fogunk visszajönni Szombathelyre a harmadik találkozóra.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.