Archívum - Hírek

Folytatódik a páros csata

2012. 05. 21.

Az Olaj jutott lépéselőnyhöz, de még nincs vége a párharcnak, erről beszélt mindkét csapat edzője a ma esti összecsapás előtt.
     A három győzelemig tartó páros csata első, szombathelyi találkozója a várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott. Az Olaj szinte végig vezetett a mérkőzésen, a házigazda együttesnek leginkább kapaszkodásra futotta erejéből. Erre jó példa a záró negyed eleje, mikor 58-58-as állást követően a lépést váltó Olaj egy 13-0-s etappal szinte állva hagyta az alapszakaszban hazai pályán veretlen vasi alakulatot. A máskor oly izgalmas végjáték most nem hozott izgalmakat, a magabiztosan és rutinosan játszó piros-feketék 78-65-s győzelmet arattak. Ezzel az Olaj jutott lépéselőnyhöz, de még nincs vége a párharcnak, erről beszélt mindkét csapat edzője a ma esti összecsapás előtt.

     - Sokat hibáztunk az előző meccsen, igaz, ilyen erős ellenféllel mostanában nem találkoztunk - fogalmazott Bencze Tamás, a Falco mestere, a Vas Népe honlapján. - Nagyon sok labdát adtunk el, nem sikerültek a kizárásaink, gyengén lepattanóztunk - hogy csak a legszembetűnőbb problémákat említsem. A statisztikát böngészve kiderül, hogy az ellenfelünk tizennyolccal több támadást vezethetett, mint mi. Ez alapján meglepő, hogy csak 13 ponttal kaptunk ki. Sokat kell javulnunk, ha útját akarjuk állni a Szolnoknak. Sajnos ellenfelünk nagyon bő, nagyon erős kerettel rendelkezik, képes erős tempót diktálni, hatékonyan játszani 40 percen keresztül. Nekünk ez jelen állapotunkban nem megy. Ennek ellenére ha odafigyeltünk, ha bátran játszottunk, akkor azért okoztunk némi problémát az Olajnak. De nem adjuk fel a párharcot. Elmegyünk Szolnokra, és megpróbáljuk kiküszöbölni a hibáinkat, megpróbáljuk megnehezíteni ellenfelünk dolgát - nyert már csapat Szolnokon. Sajnos Kálmán könyöke nagyon rossz állapotban van, edzeni sem tud. Kihagyja a meccset, el sem utazik velünk - talán a csütörtöki, harmadik találkozón már bevethető lesz.

     - Azt gondolom, hogy jól védekeztünk az egész mérkőzésen, mindezt mutatja, hogy 65 ponton tartottuk a Falcót - mondta Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - A támadójátékunk azonban hullámzó volt a mérkőzésen, de mentségünkre szolgáljon, hogy jól szedtük a támadó lepattanókat. Úgy érzem már hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést, ha a harmadik negyed második felében nem könnyelműsködjük el helyzeteinket. Szerencsére a záró negyedben sikerült sebességet váltanunk, és újra állva hagytuk a nagyon küzdő Falcót. A pénteki mérkőzés arról döntött, hogy vezetést szereztünk a párharcban, győzelmünknek akkor lesz meg az értéke, ha hétfőn este is tudunk nyerni. Szombat és vasárnap este edzettünk, közben videóztunk, komplett csapattal várjuk a finálé második összecsapását.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.