Archívum - Hírek

A Szolnoki Olaj KK megvédte tavalyi elsőségét!

2012. 05. 28.

Szolnoki Olaj KK - Falco-Szova KC-Szombathely 102-84 (35-22, 28-18, 23-17, 16-27)
NB I. "A", Play-Off, Döntő - 4. mérkőzés

Tiszaligeti Sportcsarnok, 2085 néző. Vezette: Valovics, Földházi, Győrffy.
OLAJ KK: TROTTER 10/6, MILLS 12/3, HORVÁTH Á. 16/12, NIKOLOV 5/3, BÁDER 19.
Csere: FODOR M. 9/3, GAY 19/15, SOÓS, TREPÁK 12. Szakmai igazgató: PÓR PÉTER. Edző: DRAGAN ALEKSIC.

FALCO KC: Kálmán 9/3, Szanati 5, TIMBERLAKE 25/6, SZABÓ ZS. 15/6, Pantelics 12/6.
Csere: Simon L. 5, Jarosevits 6, Will 3/3, Harazin 4, Simon B.. Edző: Bencze Tamás.
Kiállítva: Pamtelics (29.)
Az eredmény alakulása: 4. p: 10-10, 8. p.: 26-19, 14. p.: 44-24, 18. p.: 55-36, 22. p.: 64-44, 27. p.: 80-52, 33. p.: 91-62, 38. p.:99-78.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Szolnok javára.

     A vendégeknél ismét játékra jelentkezett a könyöksérüléssel bajlódó Kálmán László, valamint a térdműtét után egyre jobb állapotban lévő szerb bedobó, Branislav Jancsikin. Az Olajnál mindenki a fedélzeten, a csapat eltökélt célja volt a harmadik győzelem begyűjtése, ami egyben a bajnoki címet is jelentette a piros-feketéknek.

     Zsúfolt ház előtt, karneváli hangulatban, mintegy hét percig egymás nyomában loholtak a csapatok. Komoly védekezésről nem lehetett szó, hiszen a felek szinte hibátlanul dobtak. Ezt könyveljük el úgy, hogy mindkét együttes kiváló dobóformát árult el. A vendégoldalon Szabó Zs. és Timberlake szórta a pontokat, míg az Olaj részéről Horváth jól triplázott, Báder pedig szinte tarthatatlan volt mindkét palánk alatt. A folytatásban Trotter összekapta az övéit, Brendon Gay pedig négy perc alatt 13 pontot, közte három triplát rámolt be a vendégek kosarába. Előbb tízet, majd a negyed végén már tizenhármat számolt vetélytársára a szárnyaló szolnoki gárda.

     Mindezt zokon vette a Falco tábor egy része, akik belekötöttek a rendezőkbe. Szerencsére elmaradt a balhé, mert a rendőr-rendező összetételű csapat pillanatok alatt rendet tett a vendégszektorban. Szerencsére az Olaj csak a játékkal törődött, látványos akcióik végén könnyű pontokat szereztek játékosaik. A tizenötödik perc elején Fodor triplájával már húszpontos különbség alakult ki a két finalista csapat között. A továbbiakban is tartotta előnyét a szolnoki csapat, az alapszakaszgyőztes vendégek csak kapkodtak és szájaltak. Közülük Pantelics húzta ki a gyufát, aki szövegelésért kapott technikait a játékvezetőktől. A félidő végén még rátett egy lapáttal az Olaj és 63-40-nel fejeződött be az első félidő.

     - Tanultunk szombathelyi hibáinkból - vélekedett a nagyszünetben Pór Péter. - Védekezésünkön javítottunk, támadásban pedig jól teljesítünk. A harmadik negyed elején nagyon oda kell figyelnünk, hogy ne adjunk esélyt a felzárkózásra a Falcónak, s akkor a meccs végén bajnokok lehetünk.

     A vasi tréner már lényegesen szomorkásabban vette tudomásul az első félidőben látottakat. - Sajnos az 5-6. perc után könnyű kosarakat ajándékoztunk az Olajnak - ismerte el Bencze Tamás. - Úgy tűnik, elment a szekér, de nem adjuk fel, megpróbálunk visszajönni a meccsbe.

     A térfélcserét követően Timberlake büntetőivel próbált meg közelebb araszolni a Falco, ám az ellentámadásból Horváth Ákos sem hibázott a vonalról. Hiába erőlködött a szombathelyi együttes, nem sikerült csökkentenie tekintélyes hátrányát. Tovább folytatódott a kosárzuhatag, a piros-feketéknek nagyon "sült" a kezük, már a harmadik negyed végén belátható közelségbe kerültek a bűvös százas határhoz, miközben Szabó Zsolt és Timberlake is a kipontozódás közelébe jutott. Nem véletlenül skandálta a szolnoki publikum az "indul a busz" szlogent már a 28. percben. A játékrész hajrájában aztán érthetetlen módon elvesztette a fejét Pantelics, megütötte Trepákot, ezért azonnal kiállították a játékvezetők.

     - A Szolnok más dimenzióban játszik, mint a magyar csapatok - nyilatkozta a negyedik negyed előtti szünetben az egykori Olaj-kedvenc, Sztojan Ivkovics a tévé kamerái előtt.

     A zárófelvonásban már mindkét csapat szemmel láthatóan a mérkőzés végét jelző bírói sípszót várta. Ez különösen az Olaj játékán érződött - 97-64-nél egyszerűen megállt a pontgyártásban -, a Falco pedig kihasználta a lehetőséget és csökkentett hátrányán, ám a szolnokiak sima győzelmét nem tudták veszélyeztetni. Az Olaj ezzel negyedik bajnoki címét szerezte meg.

Pór Péter: - Az elejét megnyomtuk, agresszív, koncentrált és motivált játékkal nyitottunk, így a nagyszünetre tetemes előnyünk volt. Olyan előny, amely előrevetítette a végeredményt. Akár három-nullára is nyerhettünk volna, ha koncentráltabbak vagyunk a szombathelyi találkozón. Azt hiszem, az összkép alapján nem lehet megkérdőjelezni, ebben az évadban miénk volt a legjobb csapat.

Bencze Tamás: - Úgy készültünk, hogy nem asszisztálunk a hazai parádéhoz, mégis ez történt, mert a második negyedben három perc alatt elhúzott a Szolnok. Ekkor a hazaiak kitűnően dobtak, mi sokat hibáztunk és átrobogtak rajtunk. Ezután akkora hátrányunk lett, hogy ilyen atmoszférában, ilyen jó csapat ellen szinte lehetetlen volt visszajönni, nem is sikerült. A Szolnok erősebb csapat, jobb játékoskerettel, nagyobb rutinnal, mindezt ellenünk ki is használta. Azt hiszem, az egész idényt tekintve teljesen megérdemelt a sikerük mind a bajnokságban, mind a kupában, amihez gratulálok.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.