Archívum - Hírek

Aranyban mérték az Olajt pünkösdkor

2012. 05. 30.

A hagyományokhoz híven tűzoltóautóra szállt a csapat a bajnokavatót követően.
Aranyban mérték az Olajt pünkösdkor
     Negyedszer lett magyar bajnok az Olaj kosárcsapata. Ezért az egész város a fiúkat ünnepelte pünkösdhétfő estéjén, akik nem a saját lábukon tették meg az utat a Tiszaligeti Sportcsarnoktól a Kossuth térig, ahol több ezer szurkoló várta őket.

     Tegyük hozzá, hogy nemcsak a bajnoki győzelemből állt az évad, hiszen a mieink a Magyar Kupát is elhódították, pontosabban megvédték címűket. Az EuroChallenge Kupában, melyben negyven csapat indult, közülük a negyedik helyet szerezték meg. Mindezekért ünnepelte a csapatot oly lelkesen a szurkolótábor a Kossuth téren.

     - Az idei aranyérem annyival fényesebb a tavalyinál, illetve az öt évvel ezelőttinél, hogy most nem megszereztük, hanem megvédtük bajnoki címünket - mondta Pór Péter szakmai igazgató, akit nem volt könnyű kiszakítanunk az ünneplők gyűrűjéből. - A bajnoki és kupagyőzelem mellett az EuroChallenge-szereplés nagyban emelte a siker értékét.

     Pedig az elején nehezen indultunk, nagyon meg kellett küzdenünk a Tamperével a kupa selejtezőjében. Ahogy bejutottunk a csoportkörbe, már jöttek az eredmények. Ezekből tudtunk erőt meríteni az egész évadban. Az egyre sűrűbb programban sem fáradtunk el, hanem minden szinten erősebbek lettünk.

     Mindezt bizonyítva, a Magyar Kupa-győzelmet és a EuroChallenge Kupa négyes döntőjét követően kilenc győzelemmel és egy vereséggel zártuk a bajnoki küzdelmeket. Csapatunk mellett szurkolóink is kitettek magukért, akik a nemzetközi szinten is bizonyították, hogy nemcsak itthon, hanem egész Európában számolni kell velük.

     Öt évvel ezelőtt még újdonságnak számított a csapat életében, hogy a Tiszaligetből a Kossuth térig tűzoltóautó szállította őket, az idén már otthonosan mozogtak a fiúk a járműben. Az utasok egyike, Grebenár Péter harmadik, az Olajjal második bajnoki címét gyűjtötte be.

     - Jó hosszú bajnokság volt, nagyon sok meccset játszottunk - kezdte a center. - A tavalyi évadban a plusz és a mentális erő mellett egy kis szerencse is kellett a győzelemhez. Idén sokat tanultunk, rengeteg tapasztalatot szereztünk a nemzetközi porondon, melyekből nagyon sok erőt merítettünk az elmúlt hónapokban. Kétség sem fért hozzá, hogy hazai szinten mi vagyunk a legjobbak.

     Tóth Zoltán csapatkapitánya volt a '91-es bajnokcsapatnak. immár 14 esztendeje az Olaj KK ügyvezető elnöke. Nevezetesen a klub mindegyik sikerének aktív részese.

     - Sok mindent megtettünk a sikerekért - mondta az ügyvezető. - A szakmai stáb jó munkát végzett, mi pedig biztosítottuk a hátteret. A heti két mérkőzés mindannyiunkat megedzett. Csattanós választ adtunk arra a negatív felhangokra, miszerint ki fogunk pukkadni a bajnokság végére. Ehelyett mind fizikailag, mind mentálisan a mezőny fölé nőttünk. Hétfőn este még ünnepeltünk, de keddtől mára jövőt építjük. Sok még a kérdőjel, azt sem tudjuk, milyen bajnokságban veszünk részt, hiszen az Adria Liga-indulás is szóba került. Természetesen a játékosállományban is lesznek változások.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.