Archívum - Hírek

Javuló formában az Olaj

2012. 12. 13.

Továbbra is négy fronton lesz érdekelt az Olaj KK.
Javuló formában az Olaj
Magyarán: az Adria Ligában jelenleg is szerepel az Olaj, januártól folytatódik a EuroChallenge Kupa, közben elindulnak a Magyar Kupa küzdelmei, míg a bajnokság középszakasza márciusban kezdődik Fodor Mártonék számára.

Visszatérve a keddi Temesvár elleni meccsre, nemcsak az Olajon, hanem német Oldenburgon is múlt a továbbjutás. A német gárda ugyanis már biztos csoportelsőként utazott Körmendre. Mégis beleadott apait-anyait, és már az első negyedben lerendezte a házigazdákat, hiszen 18 pontos előnyt szerzett, sőt az első félidő végéig még további hét ponttal tette biztossá vezetését. A vége 90-67 lett, az Oldenburg pedig veretlenül hat győzelmet aratva nyerte meg az F jelű négyes küzdelmeit.

Miután az Olaj 77-71-re verte a Temesvárt, csoportmásodiként jutott a legjobb 16 közé. A mérkőzés legjobbja a mostanság jó formában lévő Ernests Kalve lett, az erőcsatár 32 pontot dobott, emellett szedett 8 lepattanót és adott négy gólpasszt. Ezzel a lett légiós a hatodik forduló 2. legértékesebb játékosának bizonyult.

- Örülök, hogy győztünk, és továbbjutottunk - mondta a mérkőzés után Báder Márton, az Olaj csapatkapitánya. - Úgy gondolóm, hogy jó útra tértünk. Bízunk Asceric edzőben és ő is szemmel láthatóan bízik bennünk. Ez a győzelem egyszerre jelentette egy vereségsorozat végét, és a továbbjutást. Fő célunk a játékunkat arra a szintre emelni, amelyet képviselni tudunk. Úgy érzem, még mindig gödörben vagyunk, ebből kell most kilábalnunk. Azt gondolom, rászolgáltunk a továbbjutásra. Mint már annyiszor hangoztatták, az a jó csapat, amely 40 percen át tud jól játszani, koncentrálni. Mostanában ez nekünk nem sikerült, ám ma már voltak erre utaló, biztató jelek.

Nos, a folytatás még rázósabbnak ígérkezik a piros-feketék számára, akik vasárnap este a szerb Partizan Beogradot, majd szerdán a szlovén Krka Novo Mestot fogadják a Tiszaligetben. Az esztendő utolsó mérkőzése pedig jövő szombaton lesz, mikor Zágrábban a Cibona vendége lesz az Olaj.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.