Archívum - Hírek

Asceric kivár az erősítésekkel

2012. 12. 15.

Jól sikerült Nenad Asceric edző tiszaligeti bemutatkozása, hiszen az Olaj a Temesvár elleni győzelmével továbbjutott az EuroChallenge Kupában.
Asceric kivár az erősítésekkel
- Néhány napja már Szolnokon van, hogyan érzi magát a csapatnál?

- Jól, tényleg nagyon jól. Ugyanis azt csinálhatom, amit szeretek, a kosárlabdával foglalkozhatom. Itt nem kell mással törődnöm, csak a kosárlabdával kapcsolatban vannak teendőim, az pedig mindig nagyon jól érint, ha nincsenek zavaró körülmények a szakma mellett.

- Nyáron úgy tűnt, hogy az Olaj egyik legnagyobb hazai riválisánál, a Körmendnél kezdi el a munkát, de az ottani közös munka végül meghiúsult. Mennyiben más ez a mostani kihívás?

- Egész más a két szituáció. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a Szolnok komolyabb csapat. Hiszen az elmúlt két év magyar bajnokáról, az egyik legjobb európai bajnokság, az Adria Liga résztvevőjéről beszélünk. Ez pedig már önmagában is óriási különbség a Körmenddel szemben.

- Bizony, nincs megállás az Adria Ligában, jövőre folytatódik az EuroChallenge, közben elkezdődnek a Magyar Kupa küzdelmei és tavasszal a honi bajnokságba is beszáll a csapat - elég bonyolult szezonnak tűnik...

- Így igaz. Ezzel kapcsolatban azt emelném ki, hogy rengeteg találkozónk van. Nagyon szoros a programunk, meccsről meccsre kevés időnk marad azon agyalni, mit is csinálunk éppen. De ez van, menni kell tovább, és majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

- Hogyan vélekedik a drukkerekről, a csarnok hangulatáról?

- Eddig is tudtam, és a keddi Temesvár elleni EuroChallenge meccsen is megtapasztalhattam, hogy a szolnoki közönség rendkívül lelkes, a meccs elejétől az utolsó percig a csapat mellett állnak. Ez pedig nem csak személy szerint nekem, hanem a fiúknak is nagy motivációt jelentett. Erre a jó hangulatra a jövőben is nagy szüksége lesz a csapatnak, hiszen rengeteg feladat vár még rá az idény során.

- Elég erősnek érzi az Olaj keretét ezekhez a feladatokhoz, vagy tervez erősítéseket a következő hetekben? Sokak szerint például még elférne a keretben legalább egy ponterős, jól ugró amerikai légiós.

- Először is el kell, hogy mondjam, örülök, hogy ezzel az alapvetően jó játékosállománnyal dolgozhatom. Csakhogy a csapatot mostanában is rengeteg sérülés, betegség sújtja. Most úgy gondolkodom erről, hogy várjuk meg az idei évből hátralévő három meccset a Partizan, a Krka és a Cibona ellen. Az ünnepek után ismét edzésbe áll a csapat, és akkor lesz értelme beszélnünk az esetleges erősítésekről. Azt azonban jelen pillanatban nem tudom megmondani, hogy ki, milyen posztra érkezhet, most még konkrét elképzelésem sincs az esetleges új játékosok személyéről.

- Az EuroChallenge tavaszi folytatása sem ígérkezik könnyűnek. Mit gondol a következő kör sorsolásáról?

- Mindkét francia csapat, a Gravelines és a Levallois is rendkívül erős alakulat, mindkettő a francia bajnokság közvetlen élmezőnyéhez tartozik. Hasonlóan komoly erőt képvisel az izraeli Holon is, de hát ez már a kiírás azon köre, ahová azért kerültek a csapatok, mert rászolgáltak. Ha sikerül javulnunk az őszi teljesítményünkhöz képest, akkor nagy esélyekkel léphetünk pályára ezeken a meccseken is.

- Vasárnap a Partizan ellen megmutathatja, mennyit javult a csapat. Remélhetően olyanokkal a pályán, akik az elmúlt összecsapásokon még nem szerepelhettek, mint például Brandon Gay.

- Brandon már három hete nem játszhat, de remélem, hogy hamarosan visszatérhet a parkettre. A többiekkel együtt, hiszen továbbra is feszes a programunk, és minden egyes bevethető játékosra óriási szükség van a folytatásban is. A Partizan erős állományú, az Adria Liga egyik legjobb csapata, egy jó meccset akarunk velük játszani.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.