Archívum - Hírek

Wittmann Krisztián nem Simon Balázs pótlására érkezett

2014. 07. 01.

Krisztián számára a csapat sikere a legfontosabb
Wittmann Krisztián nem Simon Balázs pótlására érkezett
Új, válogatott játékost igazolt az előző szezonban kupa- és bajnoki elsőséget szerző Szolnoki Olaj. Wittmann Krisztián az ötödik helyen végzett Kecskeméttől érkezik, ahol csapata meghatározó tagja volt. Átlagban 34 és fél percet volt pályán, ez alatt az idő alatt meccsenként 16 pontot szerzett, kiosztott négy gólpasszt és szerzett két labdát. A 29 éves irányító két idényre kötelezte el magát az elmúlt évad legjobb magyar csapatához.

- Nagyon is jól éreztem magam Kecskeméten - válaszolja Wittmann Krisztián a Szolnokra igazolását firtató kérdésre.

- De mindenképpen szerettem volna felmérni a képességeimet nemzetközi szinten is, erre pedig az Olajnál van lehetőségem. Ezért döntöttem úgy, hogy ha már eligazolok Kecskemétről, akkor olyan csapathoz menjek, amely kilép Európába. Az Adria Ligában és a EuroChallenge-ben bőven lesz alkalmam bizonyítani.

- Szinte mindenütt azt lehetett olvasni, hogy a Fehérvárra visszatérő Simon Balázs pótlására érkezett. Ön szerint helytálló ez a megállapítás?

- Nem hiszem, hogy bárkit is pótolnom kellene. Simon Balázzsal más típusú játékosok vagyunk, ezért nem állja meg a helyét ez az összehasonlítás. Új csapatomban is változni fognak a szerepek, az a célom, hogy a rám osztott feladatot elvégezzem.

- Kecskeméten egyértelműen a csapat vezére volt. Szolnokon nem biztos, hogy lesz ilyen szerepe. Ez nem fogja zavarni?

- A legkevésbé sem. Kecskeméten sem az volt a fontos, hogy én legyek a vezér, hanem az, hogy a csapat minél jobban teljesítsen. Természetesen felkészültem arra, hogy némileg más lesz a dolgom Szolnokon, mint volt Kecskeméten. Az egyéni statisztikai mutatóim amúgy sem nagyon érdekelnek. Tényleg a csapat sikere a legfontosabb.

- A kosarasok többsége ragaszkodik a mezszámához. Székesfehérváron Ön volt a 7-es, az előző szezonban az Olajnál Obie Trotter viselte ezt a számot. Kecskeméten a 17-es mez volt az Öné.

- Azért annyira nem vagyok babonás. Még kisgyerekként a 7-es mez volt az enyém Székesfehérváron. Kecskeméten Bogdán Balázs játszott hetes számmal, ő sajnos nagyon fiatalon, tragikus hirtelenséggel elhunyt tíz évvel ezelőtt. A klub pedig tisztelete jeleként visszavonultatta a mezét, Kecskeméten soha többé nem játszhat senki ezzel a számmal. Így lettem én a 17-es. Jó lenne, ha az Olajban hetes lennék, de természetesen nem ragaszkodom hozzá. Mint mondtam, ennyire nem vagyok babonás!

- Mivel telik a nyara? Mikor kezdi el a munkát a Tiszaligetben?

- Néhány napig még itthon pihenek, a héten Kecskeméten kezdődik a válogatott felkészülése a nagyon fontos Európa-bajnoki selejtezőre. Éppen ezért a nyaralást már letudtam. A szolnoki alapozás kezdete pedig Aleksic úrtól függ.

- Aleksic úr???

- Persze. Csak vicceltem. Dragannal egy csapatban játszottunk Pécsen. Mindenki tudja, hogy milyen nagyszerű játékos volt. És most edzőként is bizonyított. Egyáltalán nem volt könnyű helyzetben, amikor átvette a csapatot, de megmutatta, hogy szakvezetőként sem akárki.

Forrás: Új Néplap - Gutai István
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.