Archívum - Hírek

Másodszor lett az év kosárlabdázója Vojvoda Dávid

2015. 12. 31.

Vojvoda Dávid: - Az a célom, hogy még jobb legyek...
Másodszor lett az év kosárlabdázója Vojvoda Dávid
Aligha panaszkodhat a 2015-ős esztendőre Vojvoda Dávid. A válogatott bedobó bajnoki címet, Magyar Kupát nyert idén a Szolnoki Olajjal, majd ősszel a csapat kapitányává is megválasztották. Az év végére is maradt sikerélmény: az MKOSZ az év férfi játékosának választotta, de előtte a csapat még továbbjutott az Európa Kupában.

Alig gyúltak ki a karácsonyi fények a Tiszaligeti Sportcsarnokban és felkapcsolták a világítást. A Szolnoki Olaj KK már vasárnap megkezdte a felkészülést a 2016-os esztendő jelentette kihívásokra. Szűkre szabták idén is a kosarasok karácsonyi pihenését, de ehhez lassan már hozzászoknak a fiúk. Az pedig segíti az újrakezdést, hogy a befektetett munka megtérül.

- Nyugodtan mondhatom, hogy sikeres évet zárok, illetve zárunk - mondta Vojvoda Dávid csapatkapitány. - Megnyertük a bajnokságot és a kupát, az Adria Ligában pedig az addigi legjobb eredményünket értük el 2015-ben. Másodszor választottak az év kosárlabdázójának, ez azért komoly elismerés. De nem hiszem, hogy ezzel meg kéne elégednem, hiszen mindig mindenben lehet fejlődni és nekem is az a célom, hogy még jobb legyek. Óriási sikernek tartom, hogy a EuroCup-ban bejutottunk a legjobb 32 közé, szerintem ez a szolnoki kosárlabdázás történetében is kimagasló eredmény. És nyilván nem titok, hogy 2016-ra is hasonlókat várok. A hazai porondon egyértelműen a címvédés a cél a kupában és a bajnokságban is. De biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen jóval kiegyenlítettebb lett a mezőny, mint mondjuk két-három éve volt. A EuroCup-ban pedig további meglepetést szeretnénk szerezni saját magunknak és a szurkolóknak is. Igazi csemege lesz a második csoportkör, hiszen igazán komoly csapatok ellen játszhatunk. Ez nekünk és a nézőknek is óriási élmény lesz. Saját magamtól azt várom az új esztendőben, hogy minden meccsen a lehető legjobbat tudjam nyújtani.

Az új évnek némileg megváltozott szerkezettel indul az Olaj. Kyryl Natyazhko szerződése december elején lejárt, az ukrán center pedig köszönte szépen a további marasztalást, de inkább a VTB Ligában szereplő kazah Asztanát választotta új állomáshelyének. A klub közben új játékost szerződtetett, az amerikai Stanley Burrell személyében.

- Huszonhetedike óta készül velünk az új srác, eddig jobbára erősítő jellegű edzéseink voltak, így a technikai tudásáról még igazán nem tudtunk meggyőződni - folytatta az év magyar kosárlabdázója. - De az látszik, hogy fizikálisan jobban áll, mint Craft. Nagyon rendes fiúnak tűnik, mindenkivel nagyon hamar megtalálta a közös hangot. Látszik rajta, hogy tapasztalt, hiszen sokféle kosárlabda-kultúrájú bajnokságban játszott már. A rutinjával biztosan hasznára lesz a csapatnak. De én azt is látom rajta, hogy amerikai irányítókhoz képest megfontoltabb. Így az összeszokottsággal, illetve annak hiányával sem hiszem, hogy különösebb gond lenne.

Márpedig a megfontoltságra és az összeszokottságra is szükség lesz, mindjárt az új esztendő első mérkőzésén. Január ötödikén a regnáló olasz bajnok, az EuroLigából kiesett Dinamo Sassari lesz a Szolnoki Olaj ellenfele a EuroCup második csoportkörnek nyitómeccsén.

Forrás: Új Néplap - Gutai István
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Vojvoda Dávid a 2014-es év legjobb magyar férfi kosárlabdázója 2014. 12. 12.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.