Archívum - Hírek

Van kitől tanulniuk a fiataloknak

2016. 06. 27.

Reggeltől estig pattog a labda a Szolnoki Olaj Kosárlabda Táborban
Van kitől tanulniuk a fiataloknak
Nyáron mindig nagy dilemma a szülőknél, hogy mihez kezdjenek a gyerekek az iskolai szünetben. Még akkor is, ha sportolók, hiszen egész nyáron nincsenek edzések. Ezért jók a sporttáborok, amelyekben mindegyik gyerek megtalálja kedvenc sportágát, ráadásul garantált a fejlődés az edzéseken. A kosárlabdában bajnoki címvédő Szolnoki Olajnál is javában tart a tábor.

Az megítélés kérdése, hogy jobb mostanság mozogni a friss levegőn, vagy a kintinél hűvösebb teremben edzeni és mozogni. A lényeg, hogy az Olaj-táborában gőzerővel folyik a munka, egyszerre több helyszínen is pattog kosárlabda. A klubok évek óta hirdetik, hogy fontos számukra az utánpótlás, arról nem beszélve, hogy olcsóbb, mint méregdrága légiósok tömkelegét szerződtetni évről évre. A tábor persze arra is jó, hogy a legügyesebb fiúkat, lányokat ki lehessen választani, s később a klubhoz lehet őket csalogatni. Egyelőre azonban erről nincs szó, a játék, a képzés és a jó hangulat a legfontosabb a Tiszaligetben.

A tábor vezetőjét, Kmézics Zoránt nem kell bemutatni a sportág kedvelőinek, játékosként és edzőként nyert magyar bajnoki címet, nem mellesleg harminc éve kötődik az Olajhoz. Az elmúlt évadban Kaposváron edzősködött, a negyeddöntőig vezette a csapatot, visszatért Szolnokra, ahol továbbra is az utánpótlás szakmai igazgatója.

- Szerbiában évek óta tartanak hasonló táborokat mindkét nem számára, ahol több korosztályban rendezik meg a tréningeket - nyilatkozta Kmézics Zorán. - Jó dolog, hogy a klub mellett a város, a főiskola és az MKOSZ is a segítségünkre van mindenben. Nem titkoljuk, hagyományt akarunk teremteni az Olaj-kosártáborból. Egyelőre két turnust terveztünk, szerencsére óriási az érdeklődés, az ország minden tájáról és emellett Szerbiából is érkeztek fiatalok. Várhatóan jövőre még tovább fejlesztjük a tábort. Azt gondolom, a Tiszaligetben minden feltétel adott a jó munkához. Két csarnok, konditerem, nyitott pályák, uszodák. Ráadásul egy kellemes sétával minden elérhető a városban. Nyolc edző dolgozik a gyerekekkel, akik vevők a munkára, mindannyian hatalmas lelkesedéssel végzik feladataikat, ami a legfontosabb, közülük mindenki jó kosaras akar lenni.

A még serdülőkorú Csornai Bencének nem idegen a Tiszaliget, hiszen a helyi sportiskola játékosa. - Jól érezzük magunkat, nem lehet panasz a különböző programokra, az edzőktől pedig sokat tanulhatunk - mondta Bence.

Lányok is vannak szép számmal, a 13 esztendős Farkas Viki Kenderesről érkezett a táborba. - A kisújszállási Kossuth iskolába járok, ott szerettem meg a kosárlabdát - mondta Viki. - Nagyon szeretem a játékot, örülök, hogy itt lehetek, és tanulhatok, jó center akarok lenni.

A táborról még annyit, hogy a lányok is olyan szintű centertől tanulhatnak, mint a szerb válogatott, sokszoros magyar bajnok Daliborka Vilipicstől. A fiúkhoz pedig kiváló trénerek mellé pénteken beszállt az Olaj bajnokcsapatának egyik sztárja, Vojvoda Dávid...

Forrás: Új Néplap
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.