Archívum - Hírek

Már csak néhány nap és elrajtol a férfi bajnokság 14 csapatos mezőnye

2016. 10. 03.

A címvédő Olaj a Kecskemét ellen utolsó gyakorlómeccsét játszotta a szombati bajnoki rajt előtt
Már csak néhány nap és elrajtol a férfi bajnokság 14 csapatos mezőnye
Az elmúlt pénteken az Olaj a Kecskemét együttesét fogadta a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A piros-feketék csapatának mindössze kilenc napja teljes a kerete, hiszen előtte négy játékos, Eilingsfeld János, Tóth Ádám, Vojvoda Dávid és Wittmann Krisztián a válogatottban volt érdekelt, a két edzővel Sztojan Ivkoviccsal és Pór Péterrel egyetemben. Az Olaj pedig első és egyben utolsó hazai edzőmeccsét játszotta, melyen az új légiósok: Aleksa Popovic, Ryan Wright, Troy Barnies és James Kinney is bemutatkoztak a szurkolóknak.

Felkészülési mérkőzés
Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt 80-57 (24-10, 18-15, 19-21, 19-11)
Szolnok - Tiszaligeti Sportcsarnok
SZOLNOK: Wittmann 8/6, Vojvoda 11/3, Barnies 9/3, Borisov 10/3, Wright 10.
Csere: Tóth Á. 7, Popovic 6, Eilingsfeld 9, Kinney 10/6, Hajdu.

Kőkemény védekezéssel és határozott támadójátékkal nyitott az Olaj, míg a vendég lila-fehérek megilletődöttek voltak, sokszor adták el a labdát és a dobásaik sem értek célba. Tulajdonképpen az első negyedben eldőlt az első tesztmeccs, a folytatásban is jól sáfárkodtak előnyükkel Vojvoda Dávidék. Igaz, a második és a harmadik negyed közel egál eredményt hozott, a félidőben 42-25-ös állást mutatott az eredményjelző. A záró felvonásban aztán rátett még egy lapáttal az Olaj, a 35. percben már 23 egység volt a felek közötti távolság, ami már nem is változott a dudaszóig.

- Tipikus edzőmeccs volt, mindkét csapat sok mindent próbálgatott. A fiúk küzdöttek hajtottak, de a játékban még sok csiszolni valónk van. Idő és egy kis türelem kell, mire összeérik az új Olaj - fogalmazott a lefújás után Stojan Ivkovic.

- Az Olaj nem a mi szintünk, nekünk elsősorban nem őket kell majd megvernünk a bajnokságban. Egyébként nagyon jól szolgálta a mai mérkőzés mindkét csapat felkészülését - mondta Forray Gábor, a KTE edzője.

A KTE elleni meccs lefújása után szurkolói ankétot tartottak, melyen a klubvezetés részéről, Tóth Zoltán ügyvezető igazgató, természetesen a szakmai stáb: Stojan Ivkovic és Pór Péter, illetve a játékosok számoltak be az eddig történtekről és terveikről.

Tóth Zoltán, aki játékosa és edzője is volt az Olajnak, klubvezetőként közel húsz éve teszi a dolgát azt mondta, hogy minden adott a csapatnak a jó munkához. Hívják, várják a szurkolókat, jelentősen csökkentették a bérlet és a jegyárakat. Továbbra is igyekeznek kiszolgálni a nézőket, a honi és a BL-meccseken egyaránt.

- Nagyon nehéz szezon elé nézünk, hiszen a hónap közepétől január végéig szerda-szombat ritmusban fogunk játszani - kezdte Stojan Ivkovic, - hiszen szombaton rajtolunk a bajnokságban, majd október 18-án már Bajnokok Ligája találkozót fogunk játszani. Természetesen azon leszünk, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Minél tovább menetelni a BL-ben, visszahódítani a Magyar Kupát, végül és nem utolsóban a címvédés a cél a bajnokságban.

A játékosok kivétel nélkül azt mondták, hogy jó és profi körülmények dolgoznak, jól érzik magukat a csapatnál, a városban. Mindent megtesznek a jó eredményekért, a közönséggel együtt akarnak ünnepelni a szezon végén.

Forrás: Új Néplap - Varga Csaba
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2019. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.