Archívum - Hírek

Olaj-mámor a Kossuth téren

2017. 06. 12.

A szolnoki kosárlabda második bajnok- és kupagyőztes csapatát köszöntötték
Olaj-mámor a Kossuth téren
A szurkoló nem felejt, leginkább akkor, ha szépre kell emlékezni, az idő pedig megszépíti az emlékéket. Az Olaj kosárcsapatának bajnoki és kupamenetelését még szépíteni sem kell, hiszen mindent megnyertek a 2006/2007-es évadban. A tíz évvel ezelőtti diadalra szombaton este egy fantasztikus fiesztával emlékezett a csapat és legendás szurkolótábora.

Szolnok önkormányzata, a Szolnoki Olaj KK, valamint az Olaj Szurkolói Egyesület egyesült erővel köszöntötte a klub történetének második bajnoki és kupaaranyérmes együttesét. A nosztalgiázás szombaton a Tisza Mozi nagytermében kezdődött, ahol legelőször Szalay Ferenc polgármester, nem mellesleg az MKOSZ elnöke köszöntötte a csapatot és a szép számú szurkolósereget, majd közösen megnézték a tíz évvel ezelőtti sikerekről szóló filmet.

Mi pedig arra voltunk kíváncsiak, hogy mit csinálnak mostanság a tíz éve bajnok- és kupagyőztes együttes játékosai és vezetői.

A csapatkapitány, Cziczás László a bajnoki bronzérmes ceglédi női csapat vezetőedzője, az U20-as hölgyválogatott szövetségi edzője, az utóbbi csapat közelgő Eb-re készül, ezért „Cica” nem tudott eljönni a találkozóra. Ugyancsak hiányzott az aranycsapat játékosai közül Vernard Hollins, Pavel Frana és Cseh György, mindannyian jól vannak, családi okok tartották őket távol a nosztalgia bulitól. Cseh György évek óta a szomszédvár, a Jászberény csapatában pattogtat.

Akik el tudtak jönni a találkozóra: az amerikai Thomas Kelley az egyik michigani egyetemen oktatja a fiatalokat, mi másra, mint a kosárlabda tudományára. A litván Donatas Sabaliauskas, hazájában az U16-os válogatott edzője. Honfitársa, Andrius Jurkunas az elmúlt években az Olajnál dolgozott edzőként, hazatér és Litvániában fog tevékenykedni, természetesen nem fog elszakadni a sportágtól. Molnár András még ma is aktív játékos, a Debrecen csapatával megnyerték az NB I. B-s bajnokságot, gondolkozik a folytatáson. Tóth Viktor édesapja, Zoltán az 1991-es bajnokcsapat kapitánya, öccse, Zoltán pedig szintén helyet kapott az Olaj 2014-es bajnokcsapatában. Viktor a fővárosban egy sportlétesítményekkel foglalkozó cég ügyvezető igazgatója. Fülöp Gábor a fővárosban gyermekcsapatoknál edzősködik. Harazin Tamás az elmúlt évadban is a Pécsi VSK csapatának kezdő centere volt. Rezák Tamás egy olyan cégnél dolgozik, amely az ifjúságot segíti, közben szerepelt a Cegléd NB II-es bajnokcsapatában. Kovács Dávid Budapesten banki menedzser, belekóstolt az atlétika világába, maraton versenyeken indul. Kenyeres Sándor is Budapesten él, a vendéglátásban dolgozik.

A szakmai stáb tagjai közül Pór Péter vezetőedzőként még két bajnoki címet nyert, most a felnőtt válogatott edzője, a szolnoki kosárlabda-akadémia szakmai igazgatója. Tasnádi Zoltán, a szolnoki sportiskola utánpótlás szakágvezetője, csapataival bajnoki címeket szerzett.

Tóth Zoltán immár több évtizede áll a Szolnoki Olaj szolgálatában, ma is ügyvezető igazgatója a klubnak. Büszke lehet, mert Viktor és Zoltán fia tovább vitte a családi hagyományokat, ők is tagjai voltak a piros-feketék bajnokcsapatainak. Ökrös Imre az egyesület társadalmi elnöke, ma is, ahol tudja, segíti a klubot.

A bajnokcsapat csupa szív technikai vezetője, Balogh Gyula sajnos fiatalon eltávozott közülünk. Az égiek csapatával egyetemben figyelte a Kossuth téren történteket, ahol a szurkolók látványos koreográfiával, tűzijátékkal és sok nótával köszöntötték az egykori kedvenceket.

- Az, hogy egy évadon belül sikerült a Magyar Kupát és a bajnokságot is megnyerni, ez mindent elmond szereplésünkről. Nagyon boldogok vagyunk, és ezt a fiesztát, míg élek, nem fogom elfelejteni - mondta tíz esztendeje Pór Péter.

Minden bizonnyal a szombat esti ünnepséget sem fogja elfelejteni a szakember.

Forrás: Új Néplap - Varga Csaba
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Thomas Kelley és társai újra a Kossuth téren 2017. 06. 09.
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.