Archívum - Hírek

Újra hazai környezetben szerepel a címvéd Olaj KK csapata

2008. 03. 08.

Az All-Star gála és a Magyar Kupa-meccsek ismét bajnokság felé fordították a figyelmet. Az alapszakasz 21. fordulójában a címvédő Szolnoki Olaj KK vendége a Zalaegerszegi TE csapata lesz, az összecsapást ma este hat órakor játsszák a tiszaligeti arénában.
     A zalai kék-fehérek 8 győzelemmel és 12 vereséggel a tizenegyedik helyen tanyáznak a tabellán. Mivel a nyolcadik helyezett Körmend 10/10-es mutatóval áll, bizony nem könnyű a helyzete Nikola Lazics együttesének. Az utolsó hat fordulóból minimum ötöt kellene nyerniük a nyolc közé jutáshoz, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. Már csak azért sem mert a hatból csak két alkalommal szerepelhetnek otthonukban. Ráadásul az Albacomp elleni megnyert meccsüket megóvta a Fehérvár, az MKOSZ versenybizottsága szerint újra kell játszani a találkozót. A ZTE berkeiben állítják, ha Szolnokon tudnának nyerni, maradna esélyük a legjobb nyolc közé jutásra.

     Nyilván a mieink is mindent elkövetnek egy jó eredmény érdekében, már csak azért is mert rájuk is nehéz ellenfelek várnak az alapszakasz hajrájában. - Hazai pályán nem szabad hibáznunk, ha azokat behúzzuk biztosan a nyolc között leszünk. Idegenbeli bravúrokkal pedig megcélozhatjuk a legjobb négy közé jutást is. Ennek első állomásaként ma este le kell győznünk a ZTE csapatát - nyilatkozta Pór Péter vezetőedző. A szakembertől megtudtuk, hogy csapatával igyekeztek jól kihasználni a két hetes bajnoki szünetet. A maródiak közül Jurkunas egyéni edzésterv szerint dolgozik, de játékáról még nem lehet szó. Cziczás, Molnár, Hollins és Sabaliauskas is sérüléssel bajlódott a hetekben, remélhetőleg mindannyian bevethetőek lesznek a mai és az elkövetkező mérkőzéseken is. Sőt az új szerzemény Ledoux beépítésére is odafigyeltek a gyakorlásokon. A Körmenden is szerepelt erőcsatár jó szellemű játékos, aki egyre jobban az Olaj hasznára lehet.

     A ma este hatkor kezdődő összecsapást a Hartyáni-Bognár-Pozsonyi bírótrió dirigálja. A junior csapatok csatájában 15:30-kor lesz a feldobás.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.