Archívum - Hírek

Ma este az Albacomp otthonában szerepel a címvédő Olaj

2008. 03. 12.

A 22. forduló mérkőzései következnek a férfi bajnokság felsőházában. Az Olaj KK csapata az Albacomp vendége lesz, az összecsapás este hét órakor kezdődik a Székesfehérváron.
     A felek első összecsapását a mieink nyerték 83-70-re, azóta azonban sok víz lefolyt a Tiszán. Többek között a fehérváriaknál már nem Goran Miljkovics ül a kispadon, hanem Peresztegi Nagy Ákos, az addigi másodedző. Ő tavaly Szegeden a női csapatot irányította. Az állományban is történtek változások. Róbert Nuber és Kenneth Henderson (Körmend) távozott soraikból. Ellenben megvették a Kecskemétről is ismert amerikai hátvédet, Cory Bradfordot és honfitársát, a centerposzton bevethető Lamont Boozert. Mióta Peresztegi a főnök a kispadon, kettőt nyertek (MAFC 101-75, Univer 98-86 - mindkettő otthon, Sopron 91-97 idegenben). Összesítésben 11 győzelmet és 9 vereséget könyveltnek el a kék-fehérek, mellyel a hetedik helyen tanyáznak.

     Az Olaj szintén 20 találkozót tudott le idáig, ebbel 13 győzelem és 7 vereség a mérlegük, ezzel a negyedik helyen állnak. Talán mondani sem kell, hogy Hollinsék esetleges győzelmük esetén nemcsak leszakítanák mai vetélytársukat, hanem óriásit lépnének a négy közé jutás irányába. Az más kérdés, hogy az Alba csarnokában mindig nehéz nyerni, ez csak a Dombóvárnak és Pécsnek sikerült ebben az évadban. Mindenesetre nem lehetetlen, de a mieink sikeréhez jobb teljesítmény kell, mint nyújtottak az elmúlt fordulókban. Bár a ZTE ellen mutatott védekezés a tavalyi évadban látott Olajt idézte.

     Pór Péter szerint a hazai meccsek mellett legalább egyet idegenben is nyernie kell csapatának a négybe jutáshoz. A Fehérvár feljövő félben van, és hagyományosan erős ellenfélnek számít. A mérkőzést a Valovics-Kapitány-Farkas bírótrió dirigálja.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.