Archívum - Hírek

A Péccsel duplázik az Olaj

2008. 03. 21.

Ebben az évadban először és egy héten belül kétszer találkozik egymással a Szolnoki Olaj KK és a PVSK csapata. Ebből az első összecsapás ma este hat órakor lesz a tiszaligeti arénában.
     A másik meccset pedig jövő csütörtökön játsszák a felek a baranyai fővárosban. A PVSK az elmúlt fordulóban a Kaposvár gárdáját fogadta, és a "dadogós" első negyed (14-25) után magabiztos, 86-68-as győzelmet aratott. Ezzel együtt 14 győzelemmel és hét vereséggel a harmadik helyen tanyáznak a pécsiek. A folytatásban az Olajjal oda-vissza, a MAFC-cal és a Zetével idegenben, valamint az Atomerőművel hazai pályán találkoznak Alekszic-ék. Ha nem borul a papírforma, akkor második vagy harmadik helyen végezhetnek az alapszakasz zárásakor.

     Sőt mesterük Stojan Ivkovic már a rájátszásra (is) gondol, készül a csapatával a folytatásra.
- Nagyon sok a hiányzónk, Wittmann Krisztiánra, Hosszú Gergelyre, Bojan Lapov-ra és Nick Williams-re sem számíthatok - nyilatkozta a klub honlapján. - Ráadásul Jovanovic is kihagyja a mai meccset, hiszen az eredeti időpontban még nem volt csapatunk játékosa. Mondjuk, hogy jól van ez így, hiszen a rájátszásra mindenkit rendbe tudunk rakni. Ezt a mérkőzést, sőt az alapszakasz további összecsapásait is már az erre készülés jegyében játsszuk. Szeretném, ha a play-off-ra összecsiszolódna a játékunk. Van bennem néhány kérdés a játékosokkal kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy ezekre a hátralévő alapszakasz-meccseken választ is fogok kapni. Győzni szeretnénk Szolnokon, hiszen nálam kosaras úgy nem lép pályára, hogy feladja-feladjuk a meccset.

     Ivkovic állítja, hogy sok a maródi csapatában, mégsem nem lesz könnyű találkozója az Olajnak, hiszen a Pécs a mezőny legjobb és legstabilabb szerkezetű együttese. Ha igaz, amit az edző mond, és az utóbbi öt embert kénytelen lesz nélkülözni, akkor egyes poszton Kutasi Gergely, a mezőnyben Dragan Aleksic és Dénes Gábor, centerben Tóth Norbert, valamint Grebenár Péter léphet pályára. Sőt még nem említettük a rutinos, 215 cm magas Czigler Lászlót. Tehát, ha Lapov-ék hiányoznának, akkor is erős összetételű csapatot tudna pályára küldeni Ivkovic. Bár szerintünk az utóbbi kosaras és Williams is játszani fog a mai mérkőzésen.

     A mai összecsapást követően már csak az Atomerőmű SE (03. 30.) ellen szerepelnek hazai környezetben a piros-feketék. A további csatákat idegenben, a Pécs (03. 27), a Falco KC (04. 12.) és a Körmend (04. 18.) csarnokában kell megvívniuk. Ebből Cziczás Lászlóéknak két találkozót kell nyerniük a biztos nyolcba jutáshoz. Ha idegenben lenne egy bravúr, már lehetne számolgatni, és a négybe jutás sem tűnne elérhetetlennek. Ám ehhez a kulcsjátékosok formajavulására lesz szükség, nyilván ezt Kelley-ék is jól tudják.

     A 18 órakor kezdődő összecsapást a Hartyáni Zsolt - Ádám József - Kiss László bírótrió dirigálja. Azt megelőzve 15:30-kor kezdődik az U20-as bajnokság szuperrangadója, hiszen a pécsiek az első, míg a szolnokiak a harmadik helyen állnak.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.