Archívum - Hírek

A Falco otthonában az Olaj KK

2008. 04. 12.

Már csak két mérkőzése van hátra a Szolnoki Olaj csapatának a bajnoki alapszakaszból. Azt máris bizonyosan kijelenthetjük, hogy a címvédő gárda bejutott a negyeddöntőbe, ami a minimális elvárás volt.
     A mieink alapszakaszbeli helyezése a mai Falco, illetve a pénteki, Körmend elleni idegenbeli összecsapások, valamint a vetélytársak eredményeitől függ. Egy biztos, hogy az Olaj már nem lehet alapszakaszgyőztes, második, de nyolcadik helyezett sem. A továbbiakban nagy szerepet játszik a "ha" szócska. A mai mérkőzéseket követően már egy fokkal okosabbak leszünk.

     A piros-feketék este hat órakor, tehát a már biztos alapszakaszgyőztes Falco KC szombathelyi otthonában lépnek pályára. Bár az utóbbi hetekben már nem brillírozott úgy a vasi főváros csapata, mint azt megelőzően. A legutóbbi négy bajnoki találkozójukból hármat ugyanis elbuktak Kálmán Lászlóék. Sőt egy hete, hazai pályán az Atomerőmű SE ellen elveszítették a Magyar Kupa döntőjét, melynek rendezési jogát rekordösszegért, 14,4 millió forintért vásárolták meg.

     Azt azonban senki se gondolja, hogy a továbbiakban könnyű préda lesz majd a Falco csapata. Arról nem beszélve, hogy a play-offban végig élvezheti majd a hazai pálya minden előnyét. Ráadásul felépült sérüléséből a szerb dobógép, Andrija Csirics és a válogatott Pankár Tibor. Az előbbi játékossal együtt öt légiósuk van a szombathelyieknek. Közülük egyet lehet pihentetni, ami sokat jelenthet majd a rájátszásban, mikor háromnaponta jönnek majd a vérre menő ütközetek. Nyilván ma este, épp a címvédő Olajjal szemben kívánják majd bizonyítani a sárga-feketék, hogy nem véletlenül nyerték meg az alapszakasz küzdelmeit.

     Remélhetőleg a szolnoki legénység is összekapja magát az elkövetkező derbikre. Bár az előjelek nem a legjobbak. A litván erőcsatár Andrius Jurkunas továbbra is fájlalja a lábát, ezért alig edzett az elmúlt napokban. Honfitársa Donatas Sabaliauskas a szerdai tréningen szenvedett bokasérülést, azóta ő sem százszázalékos harcos. Mindkettőjük szereplése bizonytalan. Pór Péter vezetőedző szerint csapata mindent meg fog tenni a jó szereplés érdekében a mai és a további összecsapásokon is.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.