Archívum - Hírek

Záróra az alapszakaszban

2008. 04. 18.

Az alapszakasz utolsó fordulójához érkezett a felsőház mezőnye. A ma esti zárókörben Körmendre látogat a Szolnoki Olaj csapata.
     Egy biztos, már az utolsó forduló előtt eldőlt három fontos kérdés. Az első, hogy a legjobb nyolc mezőnye már nem változhat. A továbbiakban az, hogy a Falco KC lett az alapszakaszgyőztes, a második helyen pedig a Dombóvár végzett. A további helyezések sorsa ma este dől majd el.

KÖRMEND-OLAJ KK (79-90)
     A szezon előtt arra gondoltunk, hogy akár ez a mérkőzés döntheti el az alapszakasz elsőséget. Hiszen az elmúlt évad döntősei lépnek pályára a vasi kisvárosban. A hazaiak bár a szezon végén óriási hajrát nyitottak, így is legjobb esetben csak hetedikek lehetnek a mai záráskor. Ehhez viszont le kell győzniük az Olaj csapatát, és a Nyíregyházának ki kell kapnia Kaposváron. Ha ez a két verzió együttesen valósul meg, akkor elkerülhetik megyei riválisukat, a Falcot. Hír a Rába-partiak háza táján, hogy Fodor Gergely sérült, az amerikai McCants nevű játékosuknak pedig megköszönték a részvételét. Az Olajnál nemcsak Jurkunas, hanem Sabaliauskas és Cziczás játéka is kérdéses. A mieink alapszakaszbeli helyezése nemcsak a mai produkciótól függ, hanem a vetélytársak eredményeitől is. A rájátszásban a Dombóvár vagy a Pécs, esetleg az Albacomp lehet a címvédő Olaj ellenfele.

DOMBÓVÁR-ALBACOMP (101-96)
     Az Albacomp csak kibulizta, hogy újra játszhasson Zalaegerszegen, ahol kedden este győzni tudott, mellyel nagyot lépett előre a negyedik, azaz a pályaelőnyt adó pozíció megszerzése felé. Ám ahhoz, hogy Benczéék megtartsák negyedik helyüket nyerniük kell Dombóváron is. Kérdés, hogy a már biztos második tolnai csapat mit szól az Albacomp terveihez.

SOPRON-ATOMERŐMŰ SE (75-90)
     Egy esztendeje a Sopron legyőzte az Olajt a zárókörben, ezzel nagy szívességet tett az Atomerőmű csapatának, amelyik nem élt a felkínált lehetőséggel, hiszen kikapott az Alba otthonában, így csak második lett az Olaj mögött. Ma este csak az Atom számára van igazi tétje a meccsnek, azt azonban tudni kell, hogy csak győzelme és az Albacomp vereségével lehet negyedik a paksi gárda.

MAFC-PÉCS (ELSŐ MECCS: 82-86)
     Győznie kell az Ivkovics-csapatnak, ugyanis egy bakival veszélybe kerülhet a harmadik helye. A MAFC-nak is fontos meccs, mert a kiesés elkerülésért vívott harcban minden egyes győzelem duplán számít.

VÁSÁRHELYI KK-FALCO KC (76-127)
     A Vásárhely hazai pályán mindenkire veszélyes. Ha Kálmánék nem fognak megfelelően koncentrálni, akkor kellemetlen meglepetésben lehet részük a Csongrád megyei városban.

UNIVER-ZALAEGERSZEG (82-87)
     Csalódott, maximum a kilencedik helyre esélyes két gárda találkozik Kecskeméten. Különösen a hírős városban nagy emiatt a lehangoltság, hiszen a kedvencek az elmúlt évadban is lemaradtak a felsőházi rájátszásról.

KAPOSVÁR-NYÍREGYHÁZA (72-87)
     Mindkét együttesnek nagyon kell a győzelem. A szebb napokat is megélt vendéglátók a bennmaradásért küzdenek. A szabolcsiak pedig szeretnék elkerülni a nyolcadik helyet, ehhez azonban győzniük kell Somogyország fővárosában.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.