Archívum - Hírek

Vajon ki lesz a győztes?

2008. 04. 26.

Szerdán megkezdődnek a rájátszás küzdelmei a férfi kosárlabda-bajnokság felsőházában. Az alapszakaszban hatodik helyezett Szolnoki Olaj vetélytársa a Pécs együttese lesz. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig fog tartani.
     Érdekesség, hogy tavalyi play-offban, pontosában az elődöntőben is találkoztak az érdekeltek. Akkor az Olaj mindhárom hazai meccsét megnyerte, és 3:2-es győzelmével biztosította helyét a fináléban. Nyilván sokan emlékeznek a páros csatára, melynek mindegyik találkozója heroikus küzdelmet hozott. Említve a mindent eldöntő ötödik meccset, melynek 35. percében 47-47 volt az állás, ám a végén a mieink örülhettek 62-51-es győzelmüknek. Az ehhez hasonló eredményben most is kiegyeznének az Olaj táborában. Igen ám, de most a pécsi csapatnál van pályaelőny, tehát a Baranya megyei fővárosban kezdődik a párharc, és ott is fejeződik majd be. Hacsak az Olaj nem szerez kellemes meglepetést, valamelyik idegenbeli meccsét megnyeri és elveszi a pályaelőnyt Sztojan Ivkovics csapatától.

     Készülnek is a piros-feketék az erőltetett menetre, hiszen a jövő héttől három naponta kell játszani. Mint ahogy ez már a bajnokság vége felé lenni szokott, mindenkinek fáj valahol valamije. Kinek jobban, kinek kevésbé. Török Zoltán, az Olaj technikai vezetője azt mondta, hogy a tegnapi gyakorláson mindenki a fedélzeten volt. Ám azt hozzátette, hogy nem mindegyik játékos tudott teljes intenzitással dolgozni.

     Jurkunas, Hollins, Molnár, Kenyeres és Sabaliauskas is kisebb-nagyobb nyavalyákkal küzdött a napokban. Mindez megnehezítette a Pór Péter - Tasnádi Zoltán edződuó dolgát. Amelyik arra gondolt, hogy az alapszakaszzárót követően együtt tud gyakorolni a társaság. Az élet azonban közbeszólt, de így van ez más csapatoknál is.

     Egy biztos, a címvédő szolnokiak nagyon készülnek, a hétvége minden napját edzésekkel fogják tölteni. Hétfőn és kedden további tréningek várnak Cziczásékra. Szerdán reggel pedig már Pécs felé veszi az irányt a társaság.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.