Archívum - Hírek

Közel állt a bravúrhoz az Olaj KK

2008. 04. 30.

PVSK-Expo Center Pécs – Szolnoki Olaj KK 85–75 (16-16, 24-20, 24-27, 21-12)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Play-Off, Negyeddöntő - 1. mérkőzés

Pécs, Lauber Dezső-sportcsarnok, 1600 néző. V: Hartyáni, Bognár, Farkas G.
PVSK: Jovanovics, Williams 10, DÉNES 16/12, GREBENÁR 8, Lapov 14/6.
Csere: ALEKSZICS 18/6, Kutasi 7/3, Czigler 6, Tóth N. 6, Hosszú. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. Edző: Völgyi Péter.
OLAJ KK: KELLEY 27/3, HOLLINS 21/3, Cziczás 6/6, Sabaliauskas 3/3, Góbi 2.
Csere: JURKUNAS 9/3, Harazin 7. Vezetőedző: Pór Péter. Edző: Tasnádi Zoltán.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 2-0. 6. p.: 12-7. 13. p.: 18-21. 17. p.: 29-30. 23. p.: 47-42. 26. p.: 55-50. 33. p.: 69-68. 37. p.: 81-68. Kipontozódott: Lapov (24. p.)
Kiállítva: Ivkovics (27. p.)

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Pécs javára.

     Bár az előzetes hírek óriási érdeklődésről szóltak, alig félház előtt kezdődött a negyeddöntő első ütközete. Nem úgy kezdte a mérkőzést a legalább kétszáz szurkolója által űzött-hajtott Olaj, hogy nyerési esélyei legyenek. Négy percig csak egyetlen büntető állt a szolnokiak neve mellett. Aztán Jurkunas beállásával villámgyorsan megváltozott a játék képe. A Pécs szemmel láthatóan nem tudott mit kezdeni a szívós vendégvédelemmel, Kelley pedig elkapta a fonalat, labdákat szerzett, kosarakat dobott. A negyed végére kiegyenlített az Olaj.

     A második játékrészben aztán egyszerűen állva hagyta ellenfelét Pór Péter alakulata. A 18-23-as előny sajnos nem türközte azt, hogy mennyivel több lehetőség adódott az Olaj előtt, merthogy azt a piros mezesek sorra elpuskázták. Aztán ahogyan az ilyenkor lenni szokott, jött a válasz. Bojan Lapovnak nagyon jót tett a pihenő, s kihasználta, hogy az addig szinte hibátlanul záró szolnoki védelem kétszer is megfeledkezett róla. Két hármasával máris náluk volt az előny. Ügy tűnt a negyed végére sikerül rendezni Hollinséknak a sorokat, a vezetésért is támadtak, aztán egy fölöslegesen eladott labda, egy nagy védekezési hiba, s máris négy pontos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

     A nagyszünet után úgy kezdett az Olaj, ahogyan azt a Pécs szerette volna, teljesen leblokkoltak. El is húzott a Pécs öt ponttal, amikor Bojan Lapov kis híján tönkretette csapata addigi igyekezetét. Egy fölösleges faulttal és egy technikaival kipontozta magát, az akcióból dobott gyorsan nyolcat az Olaj, s megfordította az állást. Már öt ponttal is vezettek Cziczásék, amikor jött a pécsi mester, Sztojan Ivkovics magánszáma, két technikai után kiállították. A szerb mester tökéletesen tudta, hogy ezzel fölrázza csapatát. Tanítványai Alekszics vezetésével szárnyra kaptak, s a negyed végére egy pontra megközelítették az Olajt.

     A záró tíz percben aztán a lendületbe jött Pécs ellen nem tudott mit tenni a mindössze két minőségi cserét felmutató Olaj, s percekig egyetlen kosarat tudtak dobni. Alekszics pedig tarthatatlannak bizonyult. A kiállítás után a játékvezetők is jobban engedték a kemény játékot, ami a több embert harcba dobó házigazdának kedvezett. Hollins és Kelley felőrlődött a sok ütközésben, a Pécs pedig kíméletlenül kihasznált minden szolnoki hibát.

     19 eladott labdával és a záró negyed 9 pontjával nem lehet meccset nyerni sehol, pláne nem a Pécs otthonában. A folytatás, a felek második mérkőzése szombaton 15:15 órakor lesz a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Sztojan Ivkovics: - Játékosaim igazságérzete hatalmas, tudják, hogy én mindig kiállok értük, most ők álltak ki mellettem.

Pór Péter: - Nagyon nagy sanszot szalasztottunk el.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.