Archívum - Hírek

Az Olajnak ki kell egyenlítenie hátrányát

2008. 05. 03.

Rendhagyó időpontban, ma délután negyed négykor rendezik az Olaj-Pécs bajnoki negyeddöntő második felvonását. Azért, mert az MTV élőben közvetíti a nagy érdeklődéssel várt összecsapást. A felek első meccsét 85-75-re nyerték a pécsiek, ezzel lépéselőnybe kerültek a párharcban.
     Egyértelmű, hogy az Olajnak győznie kell, hogy életben tudja tartani továbbjutási terveit. Nem lesz könnyű, mert a döntős álmokat dédelgető pécsieknek, nemcsak a kispadjuk hosszú, hanem szakmai igazgatójuk Sztojan Ivkovics is képes mindenre, hogy az ellenfelet kizökkentse ritmusából. Egyebek között az első meccsen, miután reklamálás és székdobolás után Hartyáni bíró kiállította Ivkovicsot az Olaj ismét átvette vezetést. Ám a bírók "megsajnálták" a házigazdákat, a folytatásban az Olaj ellen nyolc, míg a hazaiakkal szemben csupán egy faultot ítéltek.

     Emellett a végére felőrlődtek a szolnokiak kulcsemberei. Mindez abból is adódott, hogy Jurkunas, Cziczás, Sabaliauskas, Hollins és Molnár betegséggel és sérüléssel bajlódott az utóbbi időszakban. Ezért nem tudott a címvédő csapat igazán jól felkészülni az összecsapásra. Közülük Molnár András, bár neki vetkőzött, de szerepeltelé sét nem kockázatta meg a szakmai stáb.

     A válogatott játékost tegnap délelőtt Budapesten értük el telefonon. - Még Körmenden történt, egy ütközést követően a jobb térdem szalagjai megnyúltak - kezdte a játékos. - Nagyon rossz volt a kispadról tehetetlenül nézni a meccset, sajnos nem tudtam segíteni a csapatnak. A fővárosban pénteken délelőtt egy speciális kezelésen vettem részt, remélem tudom vállalni a szombati fellépést.

     - Akkor nyerünk, ha jobb százalékkal dobjuk a triplákat, nem lesz annyi eladott labdánk, védekezésben pedig gyorsabban tudunk visszarendeződni, mint legutóbb. Ha ez a három dolog megvalósul, akkor kiegyenlíthetjük hátrányunkat - mondta Pór Péter vezetőedző.

     Fontos információ, hogy a rájátszásban már nincs juniormeccs, pénztár- és kapunyitás 14 órakor lesz. Az összecsapást a Földházi-Hegedűs-Király bíróhármas dirigálja.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.