Archívum - Hírek

Döntetlen állásról ma Pécsett folytatódik a negyeddöntő

2008. 05. 06.

Ma este hat órakor ismét összeméri erejét a PVSK és az Olaj kosárlabdacsapata.
     Ez lesz a felek harmadik mérkőzése a negyeddöntőben, melynek immár második alkalommal a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok ad otthont. Meccsnullról indulnak a csapatok, hiszen mindketten megnyerték hazai találkozójukat. Tulajdonképpen ez utóbbi az egyetlen páros csata, ami döntetlen állásról folytatódik, hiszen a Falco KC-Nyíregyháza, az Atomerőmű-Albacomp és a Körmend-Dombóvár párharcban az előálló csapatok egyaránt két győzelmet szereztek.

     Érdekesség, hogy a Pécs és az Olaj is megnyerhette volna idegenbeli meccsét, hiszen vezetett a vetélytárs otthonában, ám elszúrta a ziccert, így mindkét helyszínen a pályaválasztó csapat örülhetett a lefújást követően. Visszaemlékezve a szombati tévés előadásra, mikor a zárónegyed előtt még 47-61-es állást mutatott a Tiszaligeti Sportcsarnok eredményjelzője, bizony kevesen gondoltak arra, hogy ebből a vert helyzetből képes lesz fordítani az Olaj legénysége.

     Pór Péter, a szolnokiak edzője azt mondta: - Megfogtuk őket a zónavédekezéssel, amit csak a harmadik mérkőzésen akartunk bevetni, de nem volt más választásunk. Szerencsére bejött, és Lapovék teljesen elbizonytalanodtak. Tegyük hozzá, még ez is kevés lett volna a sikerhez. Emellett jobban szedtük a lepattanókat, pontosabban dobtunk, mint előtte. Sajnos ezt megelőzően sokat hibáztunk, most rosszul védtük vetélytársunk kettő-kettőit, és kidolgozott dobóhelyzeteket rontottunk el. Szerencsére egy másodpercig sem adtuk fel a csatát, és vert helyzetből is sikerült fordítanunk. Győzelmünkben óriási szerepet vállalt közönségünk is, hiszen fergeteges buzdításuk nélkül nem sikerült volna kiegyenlítenünk a párharc állását - nyilatkozta a szakember.

     Bármi lesz a mai mérkőzés végeredménye, pénteken este a Tiszaligetben ismét összecsapnak az érdekeltek.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.