Archívum - Hírek

Elődöntős lehet az Olaj KK

2008. 05. 09.

Ma este hat órakor a tiszaligeti arénában, a bajnoki negyeddöntőben negyedik alkalommal feszül egymásnak a PVSK és az Olaj gárdája.
     Legutoljára kedden találkoztak a felek a pécsi csarnokban, ahol kellemes meglepetésre 104-79-es Olaj-siker született. Mivel az előző két találkozón egyaránt a pályaválasztók nyertek, így a mieink jutottak lépéselőnyhöz a három győzelemig tartó párharcban.

     Csak az érdekesség kedvéért: az Olaj legutoljára play-off meccsen 2001-ben a Kaposvár elleni tiszaligeti elődöntőben dobott épp ennyi pontot. Soha jobbkor, mint most, Pécsett "sültek el a kezek", hiszen 61 százalékos biztonsággal régen szórtak a piros-feketék idegen környezetben.

     A mérkőzés egyik hőse a litván Donatas Sabaliauskas volt, aki 25/21 ponttal - 62 százalékos mezőnymutató - és öt lepattanóval vette ki a részét a bravúrból. Tegyük hozzá, hogy ez a 25 pont számít Donatas Magyarországbeli karriercsúcsának. Tudni kell, hogy a játékos könyöksérüléssel bajlódik, kedden is csak a kezdés előtt vállalta el a fellépést. A kosaras kihagyta a szerdai edzést, mert továbbra is fájlalja a jobb könyökét, amelyet Szabó Zoltán, a csapat gyúrója tart kezelés alatt.

     Mi azt hittük, ez a hét tripla rendbe rakta a könyökét - szegeztük a légiósnak. - Sajnos nem, de nagyon örülök, hogy ennyivel is tudtam segíteni a csapaton. Egyébiránt pályafutásom alatt bajnoki derbin Észtországban szórtam nyolc, Litvániában pedig egy tucat trojkát. Most azonban nem ez a lényeg, hanem az, hogy győznünk kell a Pécs ellen. Nagyon erős, jó csapatról van szó, pokoli nehéz lesz pénteken este ellenük - jelezte Donatas.

     Pór Péter vezetőedző is osztja a litván légiós véleményét. - Nem szabad azt hinni, hogy már az elődöntőbe jutottunk. Az egész mérkőzésen végig kell koncentrálnunk. Ismét a pillanatnyi forma fog dönteni, és azt gondolom, hogy csodálatos közönségünk is végig mellettünk fog állni - mondta a szakember.

     A mérkőzésen a Hartyáni-Bognár-Farkas-trió bíráskodik. Mint azt Török Zoltán, az Olaj technikai vezetője elmondta, pénztár- és csarnoknyitás egyaránt 17 órakor lesz.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.