Archívum - Hírek

Idegenben kell megnyerni a negyeddöntő ötödik meccsét

2008. 05. 11.

     Csupán három másodperc hiányzott, ahhoz hogy a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata kiharcolja az elődöntőbe jutást. A Pécsi VSK elleni negyeddöntő negyedik meccse, a másodikhoz hasonlóan, pokoli izgalmakat hozott. Mintegy 25 percig úgy tűnt, hogy nem lehet megállítani a közönsége által támogatott szolnoki gárdát, amelyik olykor tíz ponttal is vezetett. Közben a bírók szépen megszórták személyikkel az Olaj csapatát, emiatt Hollins is kispadra kényszerült.

     Persze, hogy a rutinos ellenfél is összekapta magát és a harmadik negyedben átvette a vezetést. A folytatásban azonban hol az egyik, hol másik csapatnál volt az előny. Ám az utolsó percben már 58-64-et mutatott az eredményjelző, szerencsére Kelley és Sabaliauskas távoli dobása célba ért.

     A hosszabbításban viszont az Olaj látszott győztesnek, ám hat pont hátrányból is fordított a PVSK, és Jovanovics három másodperccel a vége előtt szórt triplájával megnyerte a meccset, 74-76. Ma este tehát egy újabb és mindent eldöntő meccsen lépnek pályára a felek a pécsi csarnokban. Kiderül majd, hogy ki lesz a Körmend ellenfele az elődöntőben.

     Érdekesség, hogy az elmúlt évad alapszakaszában hatodik Körmend úgy jutott be az Albacomppal szemben a négy közé, hogy az első meccset elbukta idegenben, a másodikat hozta otthon, majd nyert Fehérváron. A negyediken viszont az Alba nyert Körmenden, a mindent eldöntő ötödiken azonban újra győztek a vasiak Fehérváron.

     Most az alapszakasz hatodik Olajnak kell hasonló bravúrt bemutatnia, idegenben kell megnyerni a negyeddöntő ötödik meccsét.

     Gyerünk, fiúk!
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.