Archívum - Hírek

A Körmenddel folytatja az 0laj

2008. 05. 14.

Még alig fújták le az Olaj-PVSK negyeddöntő ötödik meccsét, mától már a Körmend elleni elődöntőben lesz érdekelt a címvédő társaság. Természetesen az esélyeket is latolgatjuk Pór Péter vezetőedzővel.
     Pór Péter a negyeddöntő előtt megfogadta, hogy amíg csapata játékban lesz, addig nem borotválkozik. Mivel az együttes továbbjutott a Péccsel szemben, lehet, hogy még egy jó darabig, június elejéig nem kell borotválkoznia a szakembernek, kedvére növesztheti szakállát.

     - Alapjában véve nem vagyok babonás, de ez egy fogadalom, amit be akarok tartani - kezdte Pór Péter. - Ez csak rám vonatkozik, a csapatnak nem kötelező, bár ahogy látom, Cziczás Laci személyében akad követőm is.

     Bár az Olaj hazai szereplésére nem lehetett panasz, az idegenbeli halovány játék miatt csak hatodik lett a társaság. Ennél azért mindenki többre vágyott.

     - Igen, mi is jobban szerettünk volna szerepelni. Ám mire összerázódtunk, megsérült Andrius Jurkunas, aki egyik védőbástyája a mi játékunknak, főként a védekezésünknek. Most lehet igazán látni, hogy kevés edzéssel is mekkora hasznára van a csapatnak Andrius. Vajon mi lenne, ha teljes intenzitással tudna dolgozni a litván légiós?

     Érdekes felhangok, találgatások, pletykák kísérték a Pécs elleni párharcot.

     - Hazudnék, ha azt mondanám, hogy én nem hallottam a mendemondákról, de sem én, sem a csapat nem ezzel foglalkozott. Minden idegszálunkkal csak a játékra és a mérkőzésekre koncentráltunk. Mi annak örülünk, hogy bizonyítottunk az erős állományú, jól összeszokott, rutinos emberekből álló Pécs ellen, és a párharcból mi kerültünk ki győztesen. Ráadásul úgy, hogy négy napon belül kétszer is tudtunk nyerni Pécsett.

     Mi döntött?

     - Azt gondolom, a második tiszaligeti meccsen volt a fordulópont, mikor 14 ponttal vezetett a Pécs, mi pedig védekezést váltottunk, amivel megleptük vetélytársunkat. Bár ez utóbbi találkozón némi szerencse is kellett a sikerhez. A harmadik meccsen extra dobóformát mutattunk, amivel szemben nem volt ellenszere a Pécsnek. Múlt pénteken ellenfelünknek volt nagyobb szerencséje, vasárnap pedig nekünk jött ki jobban a lépés, egy hihetetlenül nagy csatában. Ráadásul vasárnap este mi többen is voltunk, mint vendéglátóink, hiszen fantasztikus közönségünk végig mellettünk állt, több százan kísértek el bennünket Pécsre. És tudjuk, hogy Szolnokon is sok ezren szorítottak értünk.

     Akik eddig azt mondták, hogy a négy közé sem jut a csapat, most már bajnokesélyesként emlegetik az Olajt?

     - Na hát ettől még messzi vagyunk. Egyébként én mindig azt vallom, hogy a következő mérkőzésre kell készülni, és mi ezt tesszük. A Körmend az edzőváltás után megtáltosodott, volt olyan, hogy tíz meccset nyert sorozatban, sőt a negyeddöntőben ők is pályahátrányból játszva verték ki a Dombóvárt. Jó centereik vannak, és ha kell, a triplákat is úgy dobják, mint a gép. Nehéz lesz ellenük, de igyekszünk a továbbiakban is megfelelni a várakozásoknak - nyilatkozta a vezetőedző.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.