Archívum - Hírek

Lehet erőt meríteni a legutóbbi sikerből

2008. 05. 17.

Ma este Körmenden próbál szerencsét a címvédő együttes.
     Lehet mondani, hogy 97-62-es győzelmével kiütötte körmendi vetélytársát a Szolnoki Olaj csapata az elődöntő első, szerdai meccsén. A szolnoki piros-feketék szerezték meg tehát a vezetést a felek három győzelemig tartó párharcában. A rájátszás sajátossága, hogy csak nyerni kell a meccseket, mindegy, hogy mennyivel. Nyilván minden mérkőzés más, és az előzőből nem szabad messzemenő következtetést levonni. De erőt lehet meríteni belőle.

     Egy biztos, semmi nincs lefutva az Olaj és a Körmend párharcából. Jó volt azonban látni a mieink erőtől duzzadó, látványos és nem utolsósorban ponterős játékát. Arról nem beszélve, hogy Jurkunasék védekezése az elmúlt évadot idézte. Csak egy adalék: a Rába-parti csapat mérkőzésenként szép számmal szórja a triplákat. Az alapszakasz zárófordulójában az Olaj elleni derbin 31 hárompontos kísérletből 15 hármast értékesítettek Fodorék. Legutóbb azonban úgy védekezett az Olaj, hogy csupán 17 kísérletre futotta erejükből, abból is csak kettő ment be.

     Természetesen szó nincs hurráhangulatról az Olaj háza táján, a csapat már a ma esti mérkőzésre készül. Pór Péter vezetőedző amondó: - Sok volt részünkről a pozitívum a szerdai találkozón, ami jó dolog. Azt azonban már a lefújás után is elmondtam, hogy a következő mérkőzés nulla-nullás állásról fog indulni. Nyilván a körmendi együttes hazai közönség előtt be akarja majd bizonyítani, hogy a szerdai vereség részéről csak egy kisiklás volt. Ha védekezésünk jól fog működni, és tudunk játszani az agresszív letámadásuk ellen, akkor nem lehet baj a második meccsen sem - mondta a szakember.

     Az összecsapás 19 órakor kezdődik a körmendi sportcsarnokban, ahol a Földházi-Cziffra-Pálla bíróhármas fog dirigálni.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.