Archívum - Hírek

Ma folytatódik a párharc

2008. 05. 20.

Az Olaj szombaton ugyan egy pár perces rövidzárlatot követően alulmaradt a vendéglátó piros-feketékkel szemben, a mai derbin azonban újra magukhoz ragadhatják az előnyt Pór mester tanítványai.
     Körmendre menni mindig élmény. Talán ez az egyetlen olyan kosárváros az országban, ahol a szolnoki drukkereknek nem kell negatív előítéletektől tartaniuk. Ahol nem félnek tőlük, ahol nem "vadásznak" rájuk, ahol nem várják őket ugrásra kész rohamrendőrök. A nagy meccshangulatomba csak egyetlen "apróság" rondított bele. A megszokott jármű és sofőrje a kecskeméti foci derbit választotta helyettünk, így pénteken este és szombat reggel nem volt könnyű az olajosokkal dugig tömött kocsik között egy olyat levadászni, ahol még van hely két piros-fekete szívnek.

     Nagy volt persze az öröm, mikor ráleltünk az ideiglenes taxinkra. Az úton, valahol Tüskevár és Karakószörcsök után megállt a szolnoki konvoj, a Gól presszó pultos nénije kikerekedő szemmel bámulta a talpig "harci díszekbe" öltözött harminc drukkert, és láss csodát: emlékezett ránk tavalyról, hiszen a döntő második meccsén Körmendről jövet legalább ötvenen préselődtünk be a pár négyzetméternyi helyre, hogy az éves forgalmat megduplázzuk.

     A meccsen természetesen frenetikus hangulat uralkodott, a játék azonban elég darálós, sok hibával tarkított képet mutatott, hozzá kell tenni, hogy mindezt teljesen korrekt bíráskodás mellett. A Körmend egy utolsó negyedbéli 9-0-s etapnak köszönheti a győzelmét. A lefújás után a Szolnokról érkező 150 szurkoló megmutatta, hogy kulturáltan is lehet ünnepelni. Ha nem hergelik, ha hagyják őket, akkor nincs gond velük. A csapat vereséggel, de a fanatikusok miatt mégis győztesként vonult le a körmendi parkettről.

     Pór Péter, az Olaj vezetőedzője azt mondta: - Sajnos a távoli dobásaik nem úgy sikerültek, mint az előző mérkőzéseken. Elég volt egy-egy kisebb megingás a harmadik és a záró negyedben, és ezekből jól építkezett a Körmend.

     A szakembernél rákérdeztünk Góbi Henrik mellőzésére, aki az elmúlt időszakban a megszokottnál kevesebbet lépett pályára. - A Pécs elleni második meccs óta egy más, mozgékonyabb szerkezetben játszunk, mint előtte. Igyekszünk az ellenfél kettő-kettő elleni játékát kivédeni, ennek meg is lett az eredménye, hiszen szerencsésen túljutottunk a Pécsen. Ezért a Ricsi becenevű játékos most többet pihen, mint azelőtt. Mindez nem azt jelenti, hogy nem számítunk rá, sőt viszonylagos frissességének nagy hasznát szeretnénk venni már a Körmend elleni folytatásban is - jelezte Pór Péter.

     A kezdés este hat órakor, a három sípmester Forrai, Benczúr és Török lesz.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.