Archívum - Hírek

Nyernie kell az Olajnak!

2008. 05. 25.

Mivel az Olaj kikapott Körmenden a páros csata negyedik meccsén, a ma 18 órakor kezdődő tiszaligeti összecsapáson dől el, hogy ki lesz a Falco KC ellenfele a bajnoki fináléban.
     Talán mondani sem kell, hogy nagy lehetőséget szalasztott el a szolnoki csapat, hogy nem tudott nyerni a Rába-parti városban, így a mindig rizikós ötödik meccsre maradt a döntés.

     Pénteken este az első félidőben végig a mieink vezettek, volt hogy a 18. percben 29-40-es állást mutatott az eredményjelző tábla, a hazai közönség pedig csendben figyelte derbit. Sajnos a szünetig hátralévő két percben öt pontot faragott a házigazda, 36-42.

     A következő tíz perc maga volt a rémálom a vendégek számára, Kelleyék még a dobáskísérletekig is alig jutottak el, első mezőnypontjukat a 28. percben szórták be. Addig mindössze két árva büntetőpontra futotta erejükből. Közben a vasi gárda szinte mindegyik támadását góllal fejezte be, és 19-4 re nyerte a nyolcperces etapot, 55-46.

     A mieink becsületére legyen mondva, nem adták fel, mint néhány idegenbeli alapszakaszbeli mérkőzésen, hanem vetélytársuk nyomába eredtek. Most a hazaiak torpantak meg, és az Olaj nyert meg egy hétperces szakaszt 18-11-re, ezzel már csak két pont maradt a hátránya, 66-64. Ám a lefújásig hátralévő öt perc javarészt hazai pontokat hozott, a távolról jól dobó Ferencz, és támadó palánk alá rendre jó ütemben belépő Henderson révén. A vége 84-71 lett a körmendiek javára. Azt mindenki tudja, hogy play-off-ban nem számít a gólkülönbség, csak a győzelem a lényeg.

     Ma este tehát 2:2-es döntetlenről indul a párharc, a lefújás után kiderül, ki lesz a szerdán kezdődő fináléban a szombathelyi Falco ellenfele. Érdekesség, hogy 17 évvel ezelőtt szintén elődöntőzött egymással az Olaj és a Körmend legénysége. Akkor az ötödik tiszaligeti meccset az Olaj nyerte 115-95-re. Utána meg sem álltak Tóth Zoltánék a bajnoki címig. Most egyelőre a mai összecsapást kéne megnyerni, melyhez nagyon kell majd a szurkolótábor segítsége is. Ha összejön a siker, akkor fennállása során ötödik alkalommal kerül a bajnoki döntőbe az Olaj. Megvédheti bajnoki címét.

Várható kezdőcsapatok:
OLAJ KK: Kelley (amerikai), Cziczás, Hollins (amerikai), Sabaliauskas (litván), Jurkunas (litván).
KÖRMEND: Fodor M. Ferencz, Henderson (amerikai) Ocitti (amerikai), Vavra.
Játékvezetők: Hartyáni, Cziffra, Pálla.
Pénztárnyitás: 16:00 óra.
Csarnoknyitás: 17:00 óra.
Kezdés: 18:00 óra.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.