Archívum - Hírek

Felsőbb osztályba léphet!

2008. 06. 03.

Szolnoki Főiskola Olaj KK - MAFC-Martos 101-59 (32-19, 21-20, 24-8, 24-12)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Jobbágy, Domán.
SZOLNOK: SZABÓ P. 21/6, TÓTH V. 21/15, GAÁL 16/9, KOVÁCS D. 6, CSEH GY. 20/9.
Csere: Kenyeres 2, MONDZINGER 12, Sonyák 1, Vadon, Márkus, Nagy B., Tótin 2. Edző: Tasnádi Zoltán, Balogh Gyula.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 13-4, 8. p.: 30-13, 14. p.: 34-27, 18. p.: 45-34, 24. p.: 64-39, 28. p.: 75-45, 34. p.: 83-49, 38. p.: 94-52.

     Az NB II. negyeddöntőjének visszavágóján, amely egyben az NB I-be jutásért is folyt, szenzációsan kezdett a fiatal szolnoki csapat. Tóth Viktor és Gaál Róbert triplákkal, míg Cseh György óriási zsákolásokkal operált az elején, és szinte megbénították a rutinos emberekből álló ellenfelüket. Az óriási rohanással és pontos dobásokkal nyitó szolnokiak már a nyolcadik percben 30-13-ra vezettek. El lehet képzelni, hogy tombolt, énekelt az Olaj-tábor.

     A folytatásban felzárkóztak a vendégek, hiszen a tizenkettedik percben már 34-24-et mutatott az eredményjelző. Ekkor Tasnádi Zoltán időt kért, majd a remekül irányító Szabó Péter és Gaál újabb triplákkal rémisztgette a vendégeket. Szerencsére a szünetben magabiztosan, 14 ponttal vezettek a piros-feketék.

     - Azt mondtam a fiúknak a szünetben, hogy az aránylag biztos vezetés tudatában sem kényelmesedhetnek el, még stabilabban és főként keményebben kell védekezniük. A csereemberek pedig hamarább vegyék fel a meccs ritmusát - mondta Tasnádi Zoltán, a szolnokiak mestere.

     A harmadik negyedben egy 11-0-s rohammal tovább távolodtak a hazaiak. A fővárosi csapat a rendkívül jól dobó Katona Ádám találataival próbálta tartani a lépést, kevés sikerrel. A záró játékrész már igazi örömkosárlabdát hozott: nem csak támadásban, hanem védekezésben is remekeltek a szolnokiak. A közönség természetesen a századik pontot követelte kedvenceitől, és ez a végén Gaál Róbert révén sikerült is a szárnyaló szolnoki csapatnak. A szurkolótábor pedig énekelve és tűzijátékkal köszönte meg az Olaj-majálist.

     Ezzel a főiskolás fiatalok bejutottak a legjobb négy közé, és egyben biztosították helyüket az NB 1/B mezőnyében. Az NB II-es bajnokságnak azonban nincs még vége, hiszen elődöntő vár a mieinkre, melynek első felvonása csütörtökön 18 órakor lesz a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Ellenfélnek a Salgótarján gárdája érkezik, amelynek színeiben játszik az egykoron Szolnokon bajnoki ezüstérmet és kupagyőzelmet is szerző, irányító Borisz Maljkovics. Szintén a tarjániak játékosa mostanság Hartvich Tamás, aki szintén szerepelt egykoron az Olaj soraiban. A kuparendszerű párharc folytatását majd szombaton este játsszák a Nógrád megyei fővárosban. A kuparendszerű páros csata győztese a fináléba jut, és játszhat a NB II. bajnoki címéért, míg a vesztes a bronzcsatában lesz majd érdekelt.

Tasnádi Zoltán - négyéves munka gyümölcse érett be azzal, hogy csapatunk az NB I-be jutott. Köszönjük a Szolnoki Főiskola és a klub támogatását. A magasabb osztály nagyobb követelményekkel jár majd, ám kiválóan szolgálja fiataljaink további fejlődését is.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.