Archívum - Hírek

Szezonzárót tartottak az Olajnál

2008. 06. 06.

A Szolnoki Olaj kosarasai a Garden Hotelben tartották évzáró rendezvényüket, melyen a finom ételek mellett szó esett a csapat szerepléséről és a jövővel kapcsolatos tervekről is.
     Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, az Olaj egykori játékosa és edzője leginkább azt emelte ki pohárköszöntőjében: - A csapat 1989 óta egyik meghatározója a honi kosárlabdának. Mindezt bajnoki és kupagyőzelmek is fémjelezték az elmúlt közel két évtizedben. Bár a tavalyi felejthetetlen szereplést az idén nem sikerült megismételni, még sincs okunk a szégyenkezésre, hiszen csapatunk végig harcban állt az érmekért. Az utánpótlás-együtteseink előre léptek, hiszen minden szinten jó és figyelemre méltó eredményeket értek el. Az eredményekben nem csak a játékosok és edzők, hanem a klubvezetők is főszerepet játszottak, hiszen biztosították a feltételeket a biztonságos működéshez. Azt akarjuk, hogy a jövőben is kiszámítható, és stabil csapat legyen a Szolnoki Olaj KK - mondta a polgármester.

     Természetesen dr. Nyerges Zsolt klubelnökkel is szót váltottunk a csapatról. - Az alapcélkitűzést teljesítette a csapat, hiszen bejutott a legjobb négy közé - kezdte mondandóját. - Bár az alapszakasz nem úgy sikerült, ahogy vártuk, de a rájátszásra összekapták magukat a fiúk, nekünk pedig megnőtt az étvágyunk. A Pécs kiverése nagy bravúrnak számít, a Körmend ellen csak két pont hiányzott, hogy egy év után újra döntőt játszhassunk. Ami nagyon fontos, együttesünk a rájátszásban bebizonyította, hogy tud játszani, küzdeni, és van tartása. Emellett ki kell emelnem a klub utánpótlását, hiszen az U20-as csapat bronzérmet szerzett, míg az NB II-ben szereplő Főiskola Olaj KK már biztosította helyét az NB I/B mezőnyében, és akár bajnoki címet is szerezhet az elkövetkezőkben.

     Ebben az időszakban a szurkolótábort a jövővel kapcsolatos hírek foglalkoztatják. Erről is beszélt a klubvezető: - A szakmai munkának továbbra is Pór Péter lesz az első számú felelőse. A játékosállományból fiataljainkra továbbra is számítunk, hiszen az NB I/B nagy kihívás lesz számukra, és nyilván a felnőttek között is egyre többet kell bizonyítaniuk. Légiósaink közül a litván Andrius Jurkunas-szal kétéves szerződést kötöttünk. Szerencsére a játékos most egészséges, reméljük, az lesz a jövőben is. Honfitársának, Donatas Sabaliauskas-nak viszont megköszöntük az eddigi játékát, sokat segített rajtunk, mikor januárban visszatért hozzánk.

     Thomas Kelley-vel és Vernard Hollins-szal tárgyalunk és beszélgetünk a jövőről, de konkrétumokról még nem tudok beszámolni. Cziczás Lacira, Harazin Tomira, Cseh Gyurira és további fiataljainkra is számítunk.

     A válogatott Molnár Andrissal szóban már megegyeztünk abban, hogy két évre elkötelezi magát hozzánk. A rutinos Góbi Ricsire több fronton, a felnőttek mellett az NB l/B-s csapatnál és akár centeredzőként is számítunk. Centerposztra akarunk hozni egy külföldi kosarast. A további légiósok szerződtetése annak a függvénye, hogy mi lesz Kelley-vel és Hollins-szal. Azon dolgozunk, hogy a bajnokság meghatározó csapata legyünk a jövőben is
- jelentette ki a klubelnök.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.