Archívum - Hírek

Megnyugtató előnyt szerzett a Főiskola Olaj a szombati egri visszavágóra

2008. 06. 12.

Szolnoki Főiskola Olaj KK - EKF HÉSZ Gépszolgáltató SE 95-68 (31-17, 23-17, 19-19, 22-15)
SZOLNOK: Szabó P. 24/3, Tóth V. 18/6, Gaál R. 17/9, Cseh Gy. 18/6, Kovács D. 4.
Csere: Kenyeres 7/3, Sonyák 7/3, Mondzinger, Halmai, Nagy B. Edző: Tasnádi Zoltán.
EGER: Ughy 17/9, Petrucsik 9/6, Zsíros 10/6, Zsemlye 19, Rusznák 11.
Csere: Dr. Fazekas 2, Klepej, Fábián. Edző: Széles Kovács Gyula.

     Rusznák Zsolt és Zsíros Gábor személyében két egykori szolnoki nevelésű játékos tért vissza az Eger színeiben a tiszaligeti csarnokba. A meccset a szolnokiak kezdték jobban, a vendégek elsősorban távoli dobásaikkal tartották a lépést. A szemmel láthatóan gyorsabb házigazda fokozatosan ellépett az egriektől, elsősorban Szabó és Gaál pontjainak köszönhették mindezt. A második játékrészben sokat nem véltozott a játék képe, egri oldalon a jelentős magassági és súlyfölényben lévő Rusznák nagyon rossz napot fogott ki, sorra hagyta ki a ziccereket, az Eger csak Zsíros és Ughy triplái, illetve betörései révén volt eredményes. Így a nagyszünetig húsz pontosra hízott a hazai előny.

     A fordulást követően jelentősen visszaesett az Olaj játéka, sok volt a fegyelmezetlenség, Tasnádi Zoltán edző mérgelődött is eleget emiatt. Joggal tette, hiszen a Salgótarján elleni párharcból kiindulva nagy előnyre volt szükség ahhoz, hogy bajnoki cím közelébe érhessen a csapat. A záró tíz percben az eddig meglehetősen halovány Cseh György alaposan megrázta magát. Két gyönyörű tripla és egy visszazsákolt lepattanó a társakat is felvillanyozta, így harminc pont körülire hízott a különbség. A meccs végére aztán teljesen elkészült erejével az Eger, így végül 27 pontnyi fórt sikerült összeszednie a szolnoki főiskolásoknak. Szombaton Egerben ezt kellene megőrizni a bajnoki győzelemhez.

Tasnádi Zoltán: - Bosszantó hibákat követtünk el, elsősorban a fegyelmezettséget hiányoltam egyik-másik játékosnál. De ez így a hosszúra nyúlt szezon végén talán könnyebben megbocsátható. Ennek ellenére a végjátékra összeszedték magukat a fiúk, remélem ez a különbség elegendő lesz Egerben a bajnoki címhez.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.