Archívum - Hírek

A Szolnoki Főiskola Olaj KK bajnokként jutott fel az NB I-be

2008. 06. 14.

EKF HÉSZ Gépszolgáltató SE - Szolnoki Főiskola Olaj KK 86-74 (25-24, 10-15, 24-24, 27-11)
Eger, 300 n. V.: Torzsa, Kisházi.
EGER: UGHY 41/12, ZSÍROS 11/9, PETRUCSIK 13/12, ZSEMLYE10, Rusznák 8.
Csere: Fazekas 3, Weiwar, Sütő, Fábián, Lukács. Edző: Széles Kovács Gyula.
SZOLNOK: SZABÓ P. 8, TÓTH V. 18/6, Gaál 10/9, Cseh Gy. 7/3, KOVÁCS D. 8.
Csere: MONDZINGER 10, Halmai 2, Kenyeres 2, Sonyák 9, Vadon, Márkus, Nagy B. Edző: Tasnádi Zoltán.
Az eredmény alakulása. 3. p.: 11-4, 8. p.: 20-23, 14. p.: 28-28, 18. p.: 32-35, 24. p.: 46-45, 28. p.: 52-58. 35. p.: 69-70.
Kiállítva: Rusznák, ill. Kenyeres (18.).
Összesítésben 169-154 a Főiskola Olaj javára.

     Az évad utolsó meccsét játszotta a két csapat, a tét az NB II-es bajnoki cím volt. Az első tiszaligeti összecsapáson 27 pontos szolnoki győzelem született, ám a rutinos játékosokból álló egriek nagyon fogadkoztak, hogy megpróbálják a lehetetlent, vagyis ledolgozzák hátrányukat. Egyébiránt az eredménytől függetlenül mindkét gárda már előzőleg kiharcolta a feljutást az NB I. B csoportjába. Arany, vagy ezüstérem jut számukra? - ez volt a legnagyobb kérdés.

     A mintegy százötven főnyi Olaj-szurkoló tomboló biztatása mellett Szabó Péter szerezte a visszavágó első dupláját. Ezt követően azonban Zsíros és Zsemlye találataival 11-2-re megugrottak az egriek. Szerencsére, összekapta magát a vendéggárda, Tóth Viktor és Gaál Róbert pontjaival ellenfele nyomába eredt. Mire a hazaiak észbe kaptak, a negyed vége már vendégvezetéssel zárult.

     A második felvonásban meglehetősen kevés pont esett, a szolnokiak próbálták kijátszani a huszonnégy másodperces támadóidejüket és sok apró ziccert dobni, több, kevesebb sikerrel. A védekezésben viszont nem volt hiba, hiszen az ebben a negyedben kapott tíz pont is mutatja, hogy kevés hazai esély volt a pontszerzésre. A szünet előtt két perccel Kenyeres és Rusznák összeakaszkodott a vendégpalánk alatt és ezért a játékvezetők mindkettőjüket kizárták a játékból.

     A fordulást követően is a főiskolások akarata érvényesült, az történt a pályán, amit ők akartak. Tasnádi edző ekkor már minden egyes játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, akik éltek is a lehetőséggel. Közülük különösen Mondzinger Márk mutatott ügyes dolgokat támadásban. A záró játékrész a szolnokiak részéről már inkább az ünneplésről szólt.

     A hazaiak közül Ughy nyújtott kiemelkedőt, aki az első félidőbeli kilenc pontja után a másodikban 32-t szórt, s ezzel megnyerte csapata számára a meccset. A főiskolások veresége azonban már nem osztott, nem szorzott, a két mérkőzés alapján megérdemelten szerezték meg az aranyérmet, amit a lefújás után Szaniszló Sándor, az amatőr liga elnöke adott át nekik a piros-fekete szurkolók nagy ünneplése közepette.

Széles Kovács Gyula: - Örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk az évadtól és sikerült megőrizni hazai veretlenségünket.

Tasnádi Zoltán: - Ebben az évadban sem maradt kosárbajnoki aranyérem nélkül Szolnok városa. Négyéves munkánk gyümölcse érett be ezzel a sikerrel.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.