Archívum - Hírek

Thomas Kelley Pécsre igazolt

2008. 06. 18.

Köszönjük Neked az elmúlt 3 évet, Thomas!
     Thomas Kelley 29. születésnapján érkezett Szolnokra 2005. szeptember 23-án. A 186 cm magas irányító jól ismerte már korábban is az európai kosárlabdát, hiszen előtte az osztrák Klagenfurtot, azt megelőzve a holland Den Boscht, az izraeli Maccabi Ironi Ramatot és a török Galatasarayt szolgálta.

     A 2006/2007-es szezonban Kelley fantasztikus idényt produkált. 2006 decemberében a Kelet-Nyugat gálán parádézott, ahol 13 assziszt mellett 33/21 pontot dobott, ráadásul ő lett a meccs MVP-je. Majd következett a Magyar Kupa döntője Szolnokon, 2007. április 14-én. Az amerikai irányító nem csak vezényelte társait, hanem a pontszerzésből (30/18) is rendesen kivette a részét, s győzelemre vezette csapatát. Az aranyérem megszerzésével nem ért véget a Kelley-Show. A bajnoki rájátszásban is bebizonyította kivételes képességét, és egészen a bajnoki döntő megnyeréséig repítette csapatát.

     2007. június 2-án kiütéses győzelemmel lett Magyar Bajnok a Szolnoki Olaj KK, s Thomas Kelley nyakába 3500 örömittas szolnoki szurkoló ünneplése mellet került fel a Magyar Bajnoknak járó aranyérem. Természetesen, a legértékesebb játékosnak járó díjat is Ő vehette át. Később így nyilatkozott a csapat aduásza:
Thomas Kelley: - Már egy órája lefújták a meccset, de én még mindig nagyon izgatott vagyok. Még egyik csapatommal sem voltam bajnok, most óriási ünneplés közepette vehettük át az aranyérmet. Ezért érdemes sportolni.

     Thomas Kelley, a Szolnoki Olaj csapatánál eltöltött három esztendő alatt bebizonyította a szolnoki szurkolóknak és vezetőknek egyaránt, hogy érdemes volt őt leigazolni. Olyannyira, hogy személyében a Szolnoki Olaj történetének egyik legjobb játékosa távozik most a Tisza partjáról. Minden szolnoki kosárlabda szimpatizáns felejthetetlen sportélményekkel lett gazdagabb Thomas Kelley-nek köszönhetően.

     Köszönjük Neked mindezt Thomas! Sportpályafutásodhoz további sok sikert, magánéletedben pedig sok boldogságot kívánunk, életed párja - Heller Anita - mellett.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.