Archívum - Hírek

A bajnokokat köszöntötték

2008. 06. 24.

Kitettek magukért ebben az esztendőben a Szolnoki Olaj KK fiataljai. Az U20-csapat bronzérmes lett az NB I-es utánpótlás bajnokságban. A Főiskola Olaj KK néven szereplő együttes pedig megnyerte a felnőtt NB II küzdelmeit, ősztől már az NB I/B osztályban lesz érdekelt.
     - Legyetek büszkék mindarra, amit ebben az évben elértetek - mondta a minapi évzárón Szalay Ferenc polgármester, amit Dréher étteremben rendeztek meg. - Külön köszönöm a Szolnoki Főiskolának, hogy figyel a fiatalok szellemi épülésére, így biztosított, hogy az aktív sportéletük után is megtalálják helyüket az életben.

     Hasonlóan fontosnak tartotta a sport és a felsőoktatás összekapcsolását dr. Székely Péter, az intézmény rektora.

     A évzárón kiderült, hogy Szabó Péter lett a legtöbb pontot dobó játékos, így ő kapta meg a Dréher söröző és étterem vándorserlegét.

     A klub egyik legnagyobb utánpótlás-sikerének tartja mindenki az NB II-es bajnokság megnyerését. A Szolnoki Főiskolával közösen működtetett csapat az Olaj utánpótláskorú játékosaiból áll, kiegészítve a felnőtt keret egyelőre kevesebb játéklehetőséget kapó kosarasaival, így Cseh Györggyel, Kovács Dáviddal, Tóth Viktorral.

     Tasnádi Zoltán vezetőedző szerint az U20-asokkal elért harmadik hely, illetve az NB II. megnyerése komoly fegyvertény, s mutatja a szolnoki utánpótlásban rejlő lehetőségeket.

     - Jelentősen megemelkedett az a mérkőzésszám, melyet fiataljaink játszottak - mondta a szakvezető. - Ez meg is látszik a legtöbb játékos teljesítményén. Stabilabb, kiszámíthatóbb lett a produkciójuk. Az NB I/B lényegesen erősebb bajnokság már, nagyobb lesz a kihívás, dinamikusabb lehet ettől kosarasaink fejlődése. Külön öröm számomra, hogy a szurkolók is megszerették a fiatal csapatunkat, s bizony a végső küzdelmekben már tekintélyes számú nézősereg előtt játszhattunk. Szeretném megköszönni a klub, a Szolnoki Főiskola támogatását, a szurkolók buzdítását, s nem utolsó sorban játékosaink hozzáállását!
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.