Archívum - Hírek

Új játékosokat igazolt az Olaj

2008. 07. 31.

Cziczás László szerződét hosszabbított, Dusan Jelics és Jerome Coleman pedig szerződést kötött az Olaj csapatával.
     Tóth Zoltán, a klub ügyvezető igazgatója: - Örömmel jelenthetem, hogy Cziczás Lászlóval mindenben megállapodtunk, így a saját nevelésű játékosunk újabb egy esztendeig a mi kosarasunk marad. Két légióssal is pontot tettünk a tárgyalások végére, görög és szerb állampolgárságú Ntousan Koutsopolos / Dusan Jelic a center, míg az amerikai Jerome Coleman elsősorban a hátvéd poszton használható.

     A szerb-görög Ntousan Jelic Koutsopolos, 34 éves, 211 centiméter magas, 125 kilogramm súlyú játékos, aki a Crvena Zvezda (1991-1993), a Panionios Athen (1993-2000), majd az Olympiakos Pireus és Tau Ceramica színeiben is szerepelt. Utóbbi két csapattal részt vett az Euroligában. A lengyel Prokom Trefl Sopot kezdő ötösében 10 pontos átlagot produkált az ULEB Kupában, míg egy másik lengyel csapattal (Wloclawek) bajnoki aranyérmet szerzett. Az olasz bajnokságban az Avellino és Upea Capo D'Orlando színeiben szerepelt, a Balti Ligában a lett Ventspils és legutóbb az észt Kalev Tallin kezdő ötösében kapott helyet.

     Az amerikai Jerome Coleman, 27 éves, 185 centiméter magas játékos, aki a 2004/2005-ös szezonban szerződött a francia Levallois csapatába, ahol 20,2 pontos átlagot produkált. A következő szezont a Litván Ligában szereplő Neptunas Klaipeda színeiben kezdte, ahol a dobott pontjainak átlaga mérkőzésenként 19,1 pont volt. Ugyanebben a szezonban, a Balti Ligában 20,2 pontot szerzett mérkőzésenként átlagban. A 2006/2007-es szezont a Svéd Ligában szereplő Solna Vikings színeiben kezdte, ahol 26,8 pontot szerzett átlagosan. Szolnokra, az ukrán Budivelnik Kyiv csapatából érkezett, ahol a 2007/2008-as szezonban 14,9 pontot dobott átlagban.

     Mivel a szolnoki közönség nagy kedvence, Vernard Hollins Franciaországba szerződött, így még egy további légióssal tervez szerződést kötni a Szolnoki Olaj KK vezetősége.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.