Archívum - Hírek

Harcosan és olykor jól játszott válogatottunk az olaszok ellen

2008. 08. 26.

     Szombaton este Szolnokon a magyar férfi kosárlabda-válogatott 68-64-re legyőzte az olaszokat A kontinens élmezőnyéhez tartozó olasz gárda elleni siker a bravúr kategóriájába sorolható. Még úgy is, hogy a vendégek három, NBA-t is megjárt sztárjuk - Bragnani, Belinelli és Gallinari - nélkül érkeztek a Tiszaligetbe. Tegyük hozzá, hogy a Mészáros Lajos - Horváth Imre edzőpáros is el tudott volna képzelni erősebb összetételű magyar csapatot, gondoljunk csak a két center, Gulyás Róbert és Lóránt Péter hiányára. Lehet, hogy ennél a mostani keretnél lehetett volna jobb összetételűt vagy szerkezetűt is pályára küldeni, ám jobban harcolót aligha. Csapatunk szó szerint szívét-lelkét kivitte a pályára, és olykor jól is játszott.

     Az olasz játékosok, akik a kontinens egyik legerősebb bajnokságában edződnek hétről hétre, néha meglepetten szaladgáltak a pályán, mintha nem lettek volna felkészülve a mieink játékából. A szolnoki szurkolók is vevők voltak a válogatottra, hiszen színültig megtöltötték a lelátókat. Már bemelegítés alatt is karneváli hangulatot teremtettek.

     A magyar játékosok közül a nyáron az Olajból Kecskemétre szerződő Molnár András jó megmozdulásait is akkora ováció fogadta, mint egy évvel ezelőtt, mikor a piros-feketék bajnokcsapatában pattogtatott. A meglepetésembernek az a Trepák Zoltán bizonyult, aki szintén szerepelt egykoron Szolnokon. A center alig 14 percet töltött a pályán, közben dobott egy-egy duplát és triplát, kiharcolt hat büntetőt, és ezek mindegyikét értékesítette.

     - Kiegészítő embernek hívtak be a válogatottba. Minden igyekezetemmel azon voltam, hogy segítsek a csapatnak. Azt gondolom, hogy nem okoztam csalódást - mondta szerényen.

     A folytatásban szerdán a szerb válogatott otthonában csapatunk csak a helytállásban bízhat, egy, a legutóbbihoz hasonló hozzáállással jó meccset játszhatnak Belgrádban.

Kevés az idő...
     Szombaton este futótűzszerűen terjedt a hír, hogy a szeptember 6-i, bolgárok elleni meccsnek is Szolnok lehet a helyszíne. - Valóban voltak törekvések, hogy a bolgárokat is Szolnokon fogadjuk. Ám több okból is marad az eredeti salgótarjáni helyszín, nincs már elég idő a változtatásra - mondta dr. Nyerges Zsolt, az MOKSZ alelnöke.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.