Archívum - Hírek

Az előkészületek jegyében

2008. 09. 10.

Szolnoki Olaj KK - Univer-Kecskemét 75-67 (16-14, 27-17, 15-24, 17-12)
Felkészülési mérkőzés

Kunszentmárton, 400 néző. Vezette: Gaál, Balogh, Fodor
OLAJ: Coleman 29/18, Cziczás 11/9, Tóth V., Cseh, Koutsopolos 20.
Csere: Gaál 9/3, Harazin 6, Szabó P, Váradi. Edző: Pór Péter
UNIVER: Haynes 17/9, Tóth P. 5/3, Szabó Zs. 27/12, Horti, Volcy 13/6.
Csere: Tornóczky 5, Puszta, Kovács Á. Edző: Zsoldos András.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 9-6, 15. p.: 35-21, 27. p.: 50-47, 36. p.: 67-63.

     A két szomszédvár csapata ezúttal a kunszentmártoni Dani Margit sportcsarnokban randevúzott egymással, az előkészületek jegyében. A honi kosárlabdában megszokott, hogy az együttesek jó része idényről-idényre változik. Kecskeméten is nagy volt a jövés-menés, náluk Jean-Cloude, Tornóczky és Molnár András számít új fiúnak. Az utóbbi játékos Horváth Ákossal egyetemben a válogatott olaszországi Eb meccsén szerepéIt szerdán késő esté. Két légióst, az amerikai DeAndre Haynest és a kanadai Ricky Volcyt épp ezen a meccsen tesztelték az Univer vezetői.

     Az Olajnál most mutatkozott be a két új légiós, a görög-szerb kettős állampolgárságú center Ntousan Jelic Koutsopolos, az amerikai hátvéd Jerome Coleman és a válogatottnál is számításba vett Váradi Kornél.

     A mintegy háromszáz főnyi Olaj-tábor nagy örömére hamar hozzáláttak a kedvencek a pontgyártáshoz. Különösen Koutsopolos és Coleman termelte a kosarakat. A 14. percig csak a két légiós dobott pontot a szolnokiak soraiból. A folytatásban aztán Harazin és az agilisan játszó Gaál is betalált az Univer kosarába, a másik oldalon pedig különösen Szabó Zsolt árult el jó dobóformát.

     A fordulást követően Coleman és Szabó Zs. valóságos dobóversenyt rendezett egymás között. A későbbiekben Haynes és Cziczás is közbe szólt egy-egy triplával. A hajrá kezdetére felzárkóztak a kecskemétiek és ki is egyenlítették hátrányukat. Az utolsó négy perc azonban már egyértelműen az Olajé volt, Coleman jó irányításával és Koutsopolos palánk alatti teljesítményével az Olaj hozta első felkészülési meccsét.

     A lefújást követően a szolnoki drukkerek felállva ünnepelték kedvenceiket. Kezdésnek jó volt ez a meccs, bár még a bajnoki rajtig öt hét van hátra és addig még formálódhat a szolnoki csapat.

Pór Péter: - Örülök, hogy az első meccsünkre rengetegen elkísértek bennünket. Tudjuk, hogy miben kell még javulnunk, voltak azonban jó periódusaink is.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.