Archívum - Hírek

Taroltak a főiskolások

2008. 09. 15.

Szolnoki Főiskola Olaj KK - Tiszaújvárosi Phoenix 92-56 (19-18, 25-14, 28-14, 20-10)
Férfi kosárlabda, NB I. "B", Alapszakasz, 1. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Balogh Gy., Hanga L.
SZOLNOK: SZABÓ 12/3, Gaál 18/12, Tóth V., Cseh 5/3, HARAZIN 22.
Csere: NAGY B. 11/9, Kovács D. 11, Márkus 4, Váradi 3/3, Mondzinger 6/6. Vezetőedző: Pór Péter.
TISZAÚJVÁROS: JÁVORSZKI 18/15, Magyar, 5/3, Brunyánszky 9/3, Tóth 9/3, Molnár L. 7/3.
Csere: Sefcsik, Vásári 5, Radányi 2, Pongrácz l, Benőcs, Szabó N. Vezetőedző: Szendrey Tibor.
Az eredmény alakulása:. 5. p.: 10-12, 15. p.: 33-26, 25. p.: 58-39, 35. p.: 85-53.

     A férfi kosárlabda NB I/B nyitómérkőzését az újonc szolnoki gárda és a Tiszaújváros játszotta a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A találkozóra a Jakab-Bogárdi bírópárost jelölte a szövetség bíróküldő bizottsága. Ám játékvezetők nem jelentek meg, ugyanis pénteken nem tudtat megegyezni a klubok képviselőivel a bírói díjak emeléséről, ezért nem vezetnek mérkőzést. Mivel versenyszabályzatnak létezik olyan pontja, hogy szükség-játékvezetők is levezethetik a mérkőzést, így nem volt akadálya mérkőzés megrendezésének, hiszen a Balogh Gyula - Hanga Levente bíróduó vállalta a játékvezetést.

     A főiskolások közül ki több, ki kevesebb alkalommal, kapott már szerepet az Olaj felnőtt csapatában. Sőt Váradi Kornél már a felnőtt válogatott mezét is magára húzta. A tiszaújvárosiak pedig a B csoport egyik legrutinosabb együttesének számítanak, az elmúlt évadban a hatodik helyen kötöttek ki. A vendégek csak tíz percig igazolták jó hírüket, Jávorszkiék addig szórták a trojkákat. Ezt követően a magassági fölényben lévő hazaiak Szabó Péter jó irányításával Nagy Balázs és Kovács Dávid pontjaival állva hagyták vetélytársukat.

     A szünet után Szabó gólpasszait Harazin Tamás értékesítette, és a záró felvonásban harminc pont fölé kúszott a hazaiak előnye. A mieink olykor örömjátékkal szórakoztatták a publikumot és a vártnál is magabiztosabb győzelmet arattak. A piros-feketék vasárnap délután négy órakor Baján lépnek pályára.

Pór Péter: - Támadásban és védekezésben is viszontláttam az edzésen gyakoroltakat, ám a koncentráció időnként kihagyott.

Szendrey Tibor: - Az első negyed jó játéka után a szolnokiak mentálisan és fizikálisán felőröltek bennünket.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.