Archívum - Hírek

A második ligás ellenfél csak három percig tudott ellenállást mutatni

2008. 09. 19.

Szolnoki Olaj KK - Nassjö 93-35 (23-10, 31-8, 16-11, 23-6)
Felkészülési mérkőzés
Tiszaligeti Sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Gaál, Balogh, Fodor.
OLAJ: Coleman 17/12, Cziczás 10/6, Wilson 11/3, Jurkunas 8/6, Koutsopolos 12.
Csere: Harazin 15, Tóth V. 3/3, Cseh 9/3, Szabó 1, Váradi, Gaál 7/3, Nagy. Edző: Edző: Pór Péter.
NASSJÖ: Damjanovic 14/3, Ferguson 7/3, Smeds 5/3, Berggren 1, Andersson 4, Almstrand 2.

     A derékbántalmakkal küszködő Koutsopolos büntetőivel kezdődött a meccs. Az Olaj először mérkőzött svéd csapattal, de aligha ez "hozta ki" a csarnokba a nézőket, lévén a Nassjö a svéd második ligában vitézkedik. Az első hazai edzőmeccs persze mindig érdekes, így természetes volt a mobil lelátók nélküli táblás ház. Jurkunas bemutatkozó tripláját gyorsan lemásolta Wilson is, a próbajátékon lévő amerikai. A vendégek lépést tudtak tartani, mindez kizárólag a Nassjö szerb légiósának, Damjanovicnak volt köszönhető.

     Mitagadás, meglehetősen álmosan kezdett az Olaj, különösen a védekezésben volt sok hiba. Egyedül Cziczás volt dícsérhető labdaszerzéseiért, ám Koutsopolos és Coleman mellett bizony átjáróház volt a védelem. Tulajdonképpen szerencse, hogy a svédek nem tudták értékesíteni helyzeteiket. Ennek ellenére azért látszott a két csapat közti a különbség, legfőképpen azért, mert svéd oldalon esélytelen volt Damjanovicon kívül bárki is a kosárszerzésre. Aztán ahogyan fáradt a vendégcsapat, úgy került egyre nagyobb előnybe az Olaj, Wilson hetedik pontjával már 11 egységgel vezetett a házigazda (20-9). Az első negyed végén Tóth triplájával tetemes előnyre tett szert az Olaj a svédek, vagyis Damjanovic ellen.

     A folytatásban beállt a Falco-tól érkező Váradi Kornél is, rögtön egy szép gólpasszal mutatkozott be, miközben a szolnoki közönség azon izgult, ugyan képes lesz-e valaki kosarat dobni a vendégeknél a szerb légióson kívül. Nos, a negyed elején még nem sikerült, így miután Cseh a büntetőterület belső körívéről átzsákolta a komplett svéd csapatot, az északiak edzője időt is kért. Aztán rontott is gyorsan csapata esélyein, lévén Damjanovicot levitte. Kifejezetten ügyesen mozgott ezekben a percekben Gaál Róbert is, szép passzaiból rendre kosár született. Óriási volt a két csapat közötti különbség. Időközben visszaállt Damjanovic, helyzetbe is került, igaz, a ziccer értékesítése már hibádzott. Végül aztán Lindsten kisebb csodát tett, a 16. percben megszületett az első kosár, amit nem a svédek egyszem légiósa szerzett.

     A próbajátékon szereplő Wilson teljesítményével kifejezetten elégedett volt a publikum, az amerikai jól védekezett, labdát szerzett, csúszott-mászott, ha kellett. Jellemző volt a meccsre, hogy Ferguson triplájának úgy örültek a svédek, mintha meccset nyertek volna. Az osztálykülönbség egyre élesebbé vált, így nem volt meglepetés az Olaj közel 40 pontos előnye félidőben.

     A harmadik negyedre túl sok szót vesztegetni nem érdemes. A biztos előny tudatában időnként könnyelműen kosaraztak a szolnoki játékosok. Örömteli egyedül talán Váradi Kornél néhány gólpassza volt, a fiatal irányító talán kilábal végre abból a gödörből, melybe a válogatott felkészülése során került.

     Aztán a záró negyedben jobbára már csak a fiatalok jutottak játéklehetőséghez, s gyorsan bele is rázódtak a meccsbe. Növelni tudták az előnyt, a svédek pedig teljesen elfáradtak. Szót érdemel még Coleman zsinórban dobott három triplája, amivel gyorsan a meccs pontkirálya lett.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.