Archívum - Hírek

A Kecskemét magabiztos győzelemmel tartotta otthon a kupát

2008. 09. 28.

Univer KSE - Szolnoki Olaj KK 93-61 (32-12,14-16,15-21, 32-12)
Felkészülési mérkőzés

UNIVER: Haynes 20/6, Danielson 15/9, Horváth 18/6, Tóth P. 12/6, Klaiber 24/9.
Csere: Szabó Zs. 4, Tornóczky, Kovács Á. Vezetőedző: Zsoldos András.
OLAJ: Coleman 18/6, Váradi 8, Wilson 20, Jurkunas, Koutsopolos 9.
Csere: Cseh 6/6, Cziczás, Tóth V. Vezetőedző: Pór Péter.

     A háromnapos kecskeméti Gazdavár Kupán két veretlen gárda, az Olaj és házigazda Univer KSE játszotta a döntőt tegnap este.

     Visszatekintve a pénteki napra, az Univer 89-78-ra a Hegyvidék, míg az Olaj 60-54-re a Kaposvár alakulatát verte. A tornazáró összecsapásán alaposan beragadt a rajtnál az Olaj. Rosszul dobtak, és technikai hibákat vétettek a vendég játékosok. Ellenben rendesen pörögtek a kecskemétiek, akik Klaiber vezérletével sorra gyártották a pontokat, s az első negyedben már húsz ponttal is vezettek.

     A második részben már összeszedettebb volt az Olaj védekezésben, de támadásban továbbra sem sikerült befejezni az akciókat, így tartotta előnyét a hazai legénység.

     A szünet után Wilson és Coleman találataival öt perc alatt 15 pontot vert ellenfelére a közönsége által támogatott szolnoki csapat. Ezt követően azonban ismét a hazaiak percei következtek. Tóth Péterek új erőre kapva hozzákezdtek a pontgyártáshoz.

     Olyannyira elkapták a fonalat, hogy a záró negyedben már 21 ponttal is vezettek. Sőt, a hajrában rátett még egy lapáttal az Univer, játékosaik nyolc méterről szórták a triplákat, és magabiztos győzelmet szereztek, ami egyben kupasikerüket is jelentette.

     Ezzel az Olaj letudta heti negyedik meccsét is, és mint kiderült, bőven van javítanivaló a bajnoki rajtig. Igaz, arra még várni kell több mint három hetet.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.