Archívum - Hírek

Három nap kosárlabda

2008. 10. 09.

Mától szombatig tart majd az a felkészülési torna, melyre a Velpak Sarajevo, az Univer Kecskemét és a Debreceni KE legénységét hívta meg a rendező Szolnoki Olaj.
     Az Olaj ma a Velpak Sarajevo ellen kezdi meg a mérkőzés-sorozatot. A vendégekről azt kell leginkább tudni, hogy az Európa-hírű Bosna Sarajevo fiókcsapata. A klub fiatal, tehetséges játékosokat foglalkoztat leginkább, akiket később nyugateurópai csapatokba jó pénzért lehet eladni.

     Cziczásék csütörtökön a Debrecen KE csapatával folytatják. A szombati zárónapon a kecskeméti Univer ellen játszanak a mieink.
Pór Péter, az Olaj vezetőedzője: - Az elmúlt hétvégi debreceni tornán javuló teljesítményt nyújtottunk az előző meccsekhez képest. Most további előrelépést várok. Két igazán erős, a bosnyákok és a Kecskemét elleni találkozó vár ránk. Reméljük, hogy taktikai feladatokat is meg tudunk majd oldani a tornán - nyilatkozta a szakember.

     Az elkövetkező három napban egy új center is pályára lép az Olaj színeiben. Méghozzá Jarnal Basit-ról van szó, aki kettős amerikai és Puerto Ricói állampolgár. A 30 esztendős, 206 cm magas, ötös poszton szereplő kosaras próbajátékra érkezett Szolnokra. Pontosabban Ökrös Imre, az Olaj társadalmi elnöke és Balogh Gyula technikai vezető lóhalálában, gépkocsival hozták a németországi Jénából a Tiszaligetbe, Basit az elmúlt években az Oldenburg, a Giessen, a Leverkusen, és legutoljára a Jéna színeiben szerepelt, ahol 10 dobott pont, és hét lepattanó-átlagot produkált. Most tehát az Olajnál próbál szerencsét. Az is tudnivaló, hogy Jelic hétfő óta bokasérüléssel bajlódik, ezért minden bizonnyal kihagyja a tornát.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.