Archívum - Hírek

Rajt előtti főpróba

2008. 10. 16.

A jövő heti bajnoki rajt előtti utolsó főpróbáját tartja ma délután öt órakor a Szolnoki Olaj, amelynek vetélytársa a Nyíregyháza gárdája lesz a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     A vendég nyírségiek némi lépéselőnyben vannak a szolnokiakkal szemben, hiszen már két tétmérkőzésen is túl vannak. Neveztek ugyanis a Közép-európai Ligába, és előbb hazai pályán az osztrák Traiskirchent (98-85), majd idegenben a szlovák Pezinokot (78-68) egyaránt legyőzték. Ez utóbbi derbit hétfőn este játszották. Ezt követően Kmézics Zorán, a nyíregyháziak edzője elmondta a klub honlapján: - Kötelezőnek és könnyűnek semmi esetre sem nevezném a győzelmet, inkább kisebbfajta bravúrnak. Régóta együtt játszó, rutinos játékosokkal teletűzdelt, erre a mérkőzésre új légióssal is megerősített gárda volt az ellenfelünk, amely ebben az idényben még nem szenvedett vereséget. Újra szeretném kihangsúlyozni csapatunk egységességét, hiszen mindenkinek volt része a diadalban. A kispadról érkezők is sokat tettek hozzá a szép eredmény eléréséhez.
Egyébiránt a nyíregyieknél is voltak változások a nyáron. Az utóbb emlegetett Kmézics Zorán a szolnoki női együttes kispadját cserélte fel a nyíregyházival, és ült a Sepsiszentgyörgyre igazoló Déri Csaba helyére.

     Az Olajnál volt már jobb is a hangulat, mint mostanság, ugyanis tele van a csapat sérült játékosokkal. Közülük Váradi Kornél (korrekciós térdműtét) és Donald Wilson (részleges combizomszakadás) legalább négy-öt hétre kidőlt a sorból. A bokarándulással bajlódó Jerome Coleman és Andrius Jurkunas (térdsérülés) minden bizonnyal felépül a szerdai rajtra. Ezért a Pór Péter - Horváth Imre edződuó nem tudni, hogy milyen összeállításban küldi pályára csapatát a mai edzőmeccsen. Mint megtudtuk, az amerikai Djamal Basitot tovább teszteli a szakmai stáb.

     Dr. Nyerges Zsolt klubelnök elmondta: - Balszerencsések vagyunk, hogy már a rajt előtt sorra dőlnek ki a kulcsembereink. A menedzserekkel felvettük a kapcsolatot, igyekszünk megoldást találni a problémáinkra.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.